Naslovnica / NOVICE / Slavnostni sprejem in kosilo za stoletnika Jožeta Pregleda

Slavnostni sprejem in kosilo za stoletnika Jožeta Pregleda

Danes so sorodniki in sokrajani ter gostje Jožeta Pregleda slavljencu, ki je v četrtek, 19. marca, praznoval svoj 100. rojstni dan, v kamniškem hotelu Malograjski dvor, kamor jih je slavljenec povabil na kosilo, pripravili slovesen sprejem.

Jožeta Pregleda, stoletnika iz Laniš pri Kamniku so do hotela pripeljali v prečudoviti starodobni limuzini, kjer ga je navdušeno pozdravila množica zbranih sorodnikov, bližnjih sosedov, predstavniki občine, različnih društev in organizacij ter vrsta predstavnikov lokalnih medijev.

stoletnik_joze_pregled11

Stoletnik iz Laniš, ki so mu sokrajani in sorodniki že v sredo, na predvečer njegovega 100-tega rojstnega dne, pred hišo postavili ogromen mlaj in napravili »ofreh«, ki se ga je udeležilo prek sto Jožetovih sorodnikov in sokrajanov, je bil tudi danes deležen številnih čestitk in daril, že v minulih dneh, pa so ga na domu obiskali tudi tunjiški gasilci, medtem ko mu je krajevni župnik Jože Razinger, daroval tudi posebno mašo.

V imenu Občine Kamnik je slavljencu čestital podžupan Igor Žavbi, predstavnik Zveze borcev NOB Matevž Košir mu je izročil zahvalo, čestitala sta mu predsednik društva upokojencev Vinko Polak in predsednik KS Tunjice Matjaž Sedušak, od svojih sosedov je dobil podobo njegovega zavetnika sv. Jožefa, zvrstila se je kopica drugih čestitk in daril, njegovi sorodniki, pa so mu podarili uro s staro rezbarijo, na kateri ga je, s sekiro v roki, kot spomin na čase ko je še izdeloval prekrasne in najrazličnejše lesene izdelke, upodobil kamniški slikar Marjan Novak Škatla.

stoletnik_joze_pregled381

Nečakinja Mija Vrhovnik je na kratko predstavila nekaj utrinkov iz dolgega, pestrega in ne vedno najlažjega življenja stoletnika, ki je še vedno neverjetno vitalen, predvsem pa dobrovoljen in iskriv, in se je vsem prisotnim zahvalil in pozdravil z besedami: »Hvala, da ste prišli. Pozdravlja vas stoletnik!«

stoletnik_joze_pregled321

Po obvezni zdravici, je v rokah Denisa Kregarja zazvenela harmonika in v jedilnici kamniškega hotela je zazvenela pesem: »Kolkr kapljic, tolko let!«, ki ji je stoletni slavljenec pritegnil tudi sam.

stoletnik_joze_pregled421

Stoletnik Jože Pregled, ta neverjetno dobrovoljni in iskriv možak, ki ga imajo vsi radi, je s svojo dobrodušnostjo, dobrovoljnostjo in skromnostjo, nedvomno svojevrsten svetel zgled in svojevrsten ambasador življenja, zato mu, skupaj z vsemi drugimi, tudi mi še enkrat želimo obilo zdravih in veselih let.

Na zdravje in še na mnoga vesela leta!

stoletnik_joze_pregled231

X