Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Slovensko zagonsko podjetje SeaVision je zmagalo na evropskem razpisu My Galileo Solution

Slovensko zagonsko podjetje SeaVision je zmagalo na evropskem razpisu My Galileo Solution

Ekipa SeaVision, ki jo med drugim sestavljata Kamničana Andrej Podbevšek in Aleš Jaklič, je kot prva na svetu razvila sistem za pametno sidranje VisionAnchor, s katerim je prepričala Agencijo za evropski GNSS ter med več kot 300 zagonskimi podjetji osvojila prvo mesto. Zmaga na razpisu jim je zagotovila finančno investicijo v vrednosti 40.000 evrov, ki jim bo pomagala pri nadaljnjem razvoju sistema, s katerim bomo vstopili v novo dobo pametnega sidranja. 

Na razpisu MyGalileoSolution, ki ga organizira Agencija za evropski GNSS (GSA), je v kategoriji GSA MyGalileoSolution zmagalo slovensko zagonsko podjetje SeaVision, d. o. o., ki jo sestavljajo Matija Jašarov, Anže Peklenk, Andrej Podbevšek in Aleš Jaklič. Slednje je kot prvo na svetu zasnovalo napredni sistem VisionAnchor, ki s pomočjo satelitskih navigacijskih sistemov in video nadzora mogoča varno sidranje. SeaVision bo kot zmagovalec natečaja s strani GSA prejel investicijo v vrednosti 40.000 evrov, ki jo bo namenil za nadaljnji razvoj svojega pametnega sistema.

Sistem VisionAnchor temelji na sidrni boji s podvodno kamero in lokacijskim modulom, ki uporabniku omogoča, da pozicijo sidra spremlja kar na svojem pametnem telefonu. Dodatno je VisionAnchor opremljen tudi z varnostnim sistemom, ki v primeru nevarnega premika sidra sproži alarm in s tem uporabniku omogoči, da pravočasno reagira. Produkt pa prinaša tudi rešitve za varovanje območij z zaščitenim podvodnim rastjem, kot so koralni grebeni in ogrožena morska trava Posidonia oceanica.

»Uvrstitev v sam vrh evropskih zagonskih podjetij je za nas velik poklon in dokaz, da razvijamo sistem, ki prinaša uporabne rešitve tako za same uporabnike kot tudi za ohranjanje našega planeta,« je povedal eden izmed ustanoviteljev podjetja Matija Jašarov. Kot dodaja, jim bo finančna investicija omogočila, da bodo VisionAnchor že v prihodnjih mesecih ponudili v testiranje prvim uporabnikom.

GSA z razpisoma MyGalileoSolution in MyGalileoDrone spodbuja ter usmerja novo generacijo podjetnikov in zagonskih podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem inovativnih rešitev, vezanih na uporabo evropskega vesoljskega prostora. Pri tem GSA v sklopu kategorije MyGalileoDrone išče rešitve, ki podpirajo prednostne naloge Evropske unije, med katerimi so evropski zeleni dogovor, evropska digitalna strategija in spodbujanje evropskega načina življenja, v kategoriji MyGalileoSolution pa tudi podjetja, ki dodatno naslavljajo strateške izzive, kot so krizne razmere, pametni promet, digitalizacija in kibernetska varnost. Na razpis se je letos prijavilo več 355 ekip iz različnih članic EU.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve