Naslovnica / ŠPORT / Slovesen zaključek Tekaškega pokala Občine Kamnik

Slovesen zaključek Tekaškega pokala Občine Kamnik

V prostorih OŠ Stranje se je danes odvila zaključna slovesnost s podelitvijo priznanj najboljšim tekačem, ki so se v lanskem letu pomerili na tekmah v sklopu Tekaškega pokala Občine Kamnik. V skupno končno razvrstitev Tekaškega pokala Občine, ki se ga je skupaj udelžilo prek 1000 tekačev iz Slovenije in tujine, se je uspelo uvrstiti 81 tekačev in tekačic, ki so jim bila podeljena priznanja v dvanajstih kategorijah.

Tekaški pokal Občine Kamnik je v letu 2014 potekal že tretje leto zapored, sestavljalo pa ga je šest tekem, ki so jih organizirali kamniški organizatorji in klubi.

zakljucek tekaskega pokala 11

Prisotne tekače in goste je, kot nosilni organizator pokala in zaključne slovesnosti, najprej pozdravil predsednik Društva gorskih tekačev Papež – Dušan Papež, ki je v pozdravnem nagovovoru izrazil zadovoljstvo nad organizacijo pokala in posameznih tekmovanj ter tudi udeležbo, saj se je prireditev v sklopu Tekaškega pokala Občine Kamnik skupaj udeležilo prek 1000 tekačev in tekačic iz cele Slovenije ter tujine.

V imenu Občine Kamnik je prisotne pozdravil podžupan Igor Žavbi, ki je prostodušno priznal, da kaj dosti o športu ne more razglabljati, saj je domala značilen primerek tipičnega nešportnika, ki ga od ukvarjanja s športom odvrne že vsako vreme, da pa zato še toliko bolj občuduje vse prisotne tekače, še posebej njihov trud in neomajno voljo. Podžupan je tekačem čestital za dosežke in jim zaželel obilo športnih uspehov tudi v letošnji sezoni.

Zbrane je pozdravil tudi predsednik Športne zveze Kamnik Brane Golubović, ki je čestital tako prejemnikom priznanj, kot tudi organizatorjem tekmovanj, se jim zahvalil za njihov trud ter, glede na to, da je vedno težje dobiti sponzorje za organizacijo prireditev, apeliral na podžupana, da po svojih močeh poskrbi za to, da bo Občina Kamnik imela dovolj posluha, da bo športni dejavnosti namenila dovolj sredstev.

 

Pozdravnim nagovorom je sledila je podelitev priznanj najboljšim v dvanajstih kategorijah, ki so osvojili točke po posebnem ključu. Za končno skupno razvrstitev v pokalu je moral tekmovalec imeti uvrstitve vsaj na treh tekmah. V primeru več uvrstitev s točkami je štelo najboljših pet uvrstitev, v primeru enakega števila točk v končnem seštevku, pa je bil višje uvrščen tekmovalec, ki je imel več boljših uvrstitev.

Glede na pravilnik se je v skupno v skupno končno razvrstitev Tekaškega pokala Občine uspelo uvrstiti 81 tekačev in tekačic, in sicer: 31 v otroških kategorijah, 7 mladincev, 24 članov in članic ter 19 veteranov.

Podrobne rezultate in razvrstitev Tekaškega pokala Občine Kamnik, si lahko ogledate s klikom na povezavo: Rezultati Tekaškega pokala Občine Kamnik 2014

Razen pokalov, ki so bili podeljeni najboljšim v posameznih kategorijah, so posebna priznanja prejeli tudi organizatorji posameznih tekmovanj, in sicer:

zakljucek tekaskega pokala 221

19. gorski tek k Sv. Primožu (KGT Papež – Ivan Urh),
26. mekinjski kros (Lado Kveder),
16. gorski tek na Grintovec – Državno prvenstvo za mladino – Tekma za svetovni pokal (Dušan in Mira Papež),
9. češnjiški tek – Memorial Zdravka Berlica (Rajko Jeglič),
6. Veronikin tek (Franci Kramar, Zavod za turizem in šport Občine Kamnik),
14. Miklavžev tek (Tomo Petek),

trinajst tekačev, ki so se udeležili vseh šestih tekov, pa je prejelo tudi posebne spominske majice z napisom napisom Udeleženec vseh šestih tekov Tekaškega pokala Občine Kamnik za leto 2014 in njihovim imenom.

zakljucek tekaskega pokala 211

Majice za udeležbo na vseh šestih tekih so prejeli: Maša Viriant, kot edina ženska predstavnica, Aleš Prelovšek, Miha Podbregar, Ambrož Vovk, Aljaž Cipot, Aleks Cipot, Maša viriant, Rok Podbregar, Miha Oražem, Grega Zagorc, Marino Mekiš, Bojan Kemperl, Rajko Sršen in Tone Petek.

Po zagotovilih organizatorjev tekmovanj bo Tekaški pokal Občine Kamnik izveden tudi letos, obetajo pa se nekatere novosti, med drugimi tudi ta, da se bo moč na vsa tekaška tekmovanja v Kamniku, mogoče prijaviti tudi prek spleta.

Slovesnost ob zaključku Tekaškega pokala Občine Kamnik se je zaključila z manjšo pogostitvijo ter sproščenim druženjem tekačev in gostov.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve