Naslovnica / KULTURA / Smodnišnični zid zopet krasijo črno bele fotografije

Smodnišnični zid zopet krasijo črno bele fotografije

Kreativna četrt Barutana je včeraj zvečer zamenjala podobo svojih zidov, ki so bili med Kamfestom ozaljšani s stripom in podobami stare fabrike, zdaj pa je na ogled postavljena razstava Foto kluba Kamnik.

Z razstavo f/192 Foto klub kolektivno prikazuje fotografije posnete z najstarejšim orodjem, ki datira v leto 1827, ko je bila posneta prva fotografija, ohranjena vse do danes. Orodje se imenuje camera obscura in fotografom ponuja element presenečenja in predvsem organsko fotografijo, saj je sama kamera luknjičarka precej nepredvidljivo analogno orodje.

Ekspozicija je le ena izmed mnogih od leta 2005, ponovno pa predstavlja različne tematike, subjekte in objekte povezane s Kamnikom. Na varni in priporočeni razdalji ter rednim razkuževanjem mikrofona so zbrane pozdravili Ana Stanovnik Perčič, Matej Slapar, Dušan Dovč, Rok Kosec in Goran Završnik, katerim so bile skupne pohvale klubu za izvedeno razstavo in zahvale vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da se je projekt odvil do konca.

f/192 je do nadaljnjega statična na zidu nekdanje smodnišnice, tako da si jo lahko ogledate kadarkoli želite in se potopite v zanimive in dinamične, še nikoli videne fotografije Kamnika.