Naslovnica / Črna kronika / Smrt planinca pod Kokrškim sedlom
Simbolična fotografija.

Smrt planinca pod Kokrškim sedlom

Gorski reševalci so danes izpod Kokrškega sedla pripeljali posmrtne ostanke preminulega planinca, čigar identiteta zaenkrat še ni znana.

Danes ob 11:17 so bili gorski reševalci GRS Kamnik obveščeni, da je pohodnik pod Kokrškim sedlom, nekako za Zobom oziroma pri izteku grape s Kalške gore, opazil preminulega planinca.

Reševalci so posmrtne ostanke ponesrečenca, s pomočjo helikopterja Slovenske vojske ter dežurne reševalne ekipe, prepeljali v dolino, kjer so truplo predali zdravnikom in pogrebni službi.

Ali se je preminuli planinec, ki je pri vzponu na Kokrško sedlo bržkone zdrsnil in se usodno poškodoval pri drsenju po pobočju, ponesrečil danes, ali morda celo že včeraj, zaenkrat še ni znano, prav tako pa še ni znana niti njegova identiteta.

Preminuli planinec se je namreč v gore, po prvih, še neuradnih podatkih, naj bi za mlajšega moškega, kjer še vedno vladajo zimske razmere, podal neprimerno obut in opremljen, pri sebi pa ni imel niti dokumentov, prav tako pa reševalci v bližini ponesrečenca niso uspeli najti morebitnega nahrbtnika ali kake druge opreme, ki bi bila lahko last ponesrečenca in bi pripomogla k njegovi identifikaciji.

Glede na to, da so pred vrati prazniki, obenem pa je tudi vreme kot nalašč za različne dejavnosti v naravi, najbrž ne bo odveč, če še enkrat spomnimo na opozorilo gorskih reševalcev in zdravnikov, da je, zaradi epidemije okužb z novim koronavirusom, obiskovanje gora in udejstvovanje pri dejavnostih, pri katerih obstaja večja možnost poškodb, odsvetovana.