Naslovnica / Črna kronika / Smrt voznika tovornjaka v Zgornjih Jaršah

Smrt voznika tovornjaka v Zgornjih Jaršah

V jutranjih urah je v Zgornjih Jaršah prišlo do prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil voznik tovornjaka, ki se je zaletel v betonsko ograjo in smreko.

Policijska uprava Ljubljana je bila danes okoli 8.30 obveščena o prometni nesreči v naselju Preserje pri Radomljah, natančneje v Zgornjih Jaršah, v kateri je umrla ena oseba. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da je 43-letni voznik (drž. Srbije) tovornega vozila s pripetim priklopnikom vozil po regionalni cesti iz Kamnika proti Domžalam. V semaforiziranem križišču z Industrijsko cesto je pri speljevanju zapeljal naravnost skozi križišče, kljub temu, da je stal na pasu za zavijanje levo.

Voznik tovornjaka je pri tem je podrl semafor, trčil v betonsko ograjo in nato v smreko ob križišču, sam pa po trčenju ostal vkleščen v kabini.

S tehničnim posegom so ga rešili gasilci. Kljub nudenju prve pomoči, je voznik na kraju umrl, po navedbah PU Ljubljana pa obstaja domneva, da je do trčenja prišlo zaradi zastoja srca voznika, točen vzrok pa bo pokazala obdukcija, ki jo je odredil zdravnica na kraju.

V nesreči je nastalo za več tisoč evrov materialne škode na prometni infrastrukturi in tovornem vozilu.