Naslovnica / NOVICE / Sneg je pobelil tudi dolino, ceste so prevozne

Sneg je pobelil tudi dolino, ceste so prevozne

Zjutraj smo se, kot so pravilno napovedali vremenoslovci, v belo zimsko jutro, saj je sneg pobelil tudi nižinske kraje, kjer je padlo snega za vzorec, nekoliko več pa ga je padlo v višje ležečih krajih.

Ceste na območju občine Kamnik so sicer povečini zasnežene oz. je na njih snežna brozga, vendar so z dobrimi zimskimi pnevmatikami vseeno povsem normalno prevozne. V mestu sneg načeloma ne bi smel povzročati kakih težav, kljub temu pa je pri Komunalnem podjetju Kamnik opaziti kar precej živahen utrip, saj so se ekipe že odpravile na teren.

V jutranjih urah je bila cesta v Kamniško Bistrico še deviško zasnežena, vendar kljub temu normalno prevozna, prav tako pa tudi cesta prek Črnivca in Kozjaka, kjer je sicer nekaj več snega oz. snežne brozge, ampak, ob predpostaviki, da imate na vozilu zimske pnevmatike, vseeno povsem normalno prevozna, seveda pa je potrebno hitrost vožnje prilagoditi razmeram na cestišču.

 

Po napovedih meteorologov se sezona parkiriških gajbičarjev še ne bo začela, saj utegne sneg, vsaj v nižinah, pobrati že tekom današnjega dne, zato boste morali vsi, ki vam je kidanje snega v veselje, kar nekoliko pohiteti, da vam le-ta prej ne skopni.