Naslovnica / Napovedi in obvestila / Snežni taksi na Veliki planini

Snežni taksi na Veliki planini

Na Veliki planini bo ta konec tedna, od zgornje postaje nihalke do Zelenega roba, vozil snežni taksi. Okvara sedežnice bo predvidoma odpravljena v prihodnjem tednu, tako da bo konec prihodnjega tedna na Veliki planini že mogoče uživati tudi v smučanju in nočnem sankanju.

V soboto, 4. decembra 2021 je prišlo do okvare in s tem do zaustavitve sedežnice na Veliki planini. Vse potnike smo s pomočjo alternativnega pogona varno in hitro izkrcali. Ob pregledu je bilo ugotovljeno, da se je zgodila okvara na pogonu sedežnice.

Naši zaposleni se trudijo, da bi zadevo čimprej uredili. Predvidoma bo okvara odpravljena v naslednjem tednu in bomo s smučanjem ter nočnim sankanjem pričeli prihodnji konec tedna, saj imamo več kot meter snega in že steptane proge, kar je več kot dovolj za pričetek zimskih aktivnosti.

Ta konec tedna, od petka do nedelje, bo na Veliki planini za vse uporabnike nihalke vozil snežni taksi od zgornje postaje nihalke do Zelenega roba. Prevoza ne bo potrebno doplačati, saj ga boste lahko koristili s povratno vozovnico za nihalko. Nihalka obratuje vsak dan po rednem voznem redu.

Našim gostom se še enkrat opravičujemo za nevšečnosti, ki jih je ta dogodek povzročil.

Velika planina, d.o.o.