Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Snovičkov festival 2017

Snovičkov festival 2017

Kot vsako leto je prvo soboto v avgustu, 5.8., potekal Snovičkov festival, ki je bil namenjen celi družini; mladim,  kot tudi mladim po srcu. Gostitelj je bil obiskovalcem že dobro poznani palček Snoviček, ki je poklical še svoje prijatelje, maskote Miha z Modrih novic, kenguru Vzajemko, hrošček Simon z občine Domžale, kamniška Veronika in Grini – prijazni vesoljček.

Prireditev se je začela ob deseti uri, s prihodom maskot, ki pa so kasneje z otroci tudi zaplesale.  V različnih dejavnostih so otroci lahko zbirali žige na posebnih kartončkih, z izpolnjenimi pa so lahko v glavnem žrebanju pridobili tudi praktične nagrade, ki so jih s sabo prinesli palčkovi gostje. Otroci in starši so se lahko preizkusili v lokostrelstvu, metanje frizbija, štafetnih igrah, ustvarjalnih delavnicah in se pozabavali na napihljivih igralih. Za konec pa so za nas zaplesali breakdancerji s plesne šole ŠinŠin.

 

Festival je zares uspel, k tem­u je pripomoglo tudi vreme, saj nas je cel dan grelo sonce. Tako pravijo tudi številni gostje, ki so to pravljično in zabavno soboto preživeli z nami.

Bernard Jarc

X