Naslovnica / Napovedi in obvestila / Sobota je dan za obisk garažne razprodaje

Sobota je dan za obisk garažne razprodaje

V okviru pomladno poletnega festivala Festna Vesna, društvo Kufr to soboto, 27.6. v prijetnem ambientu parka Evropa, sredi starega mestnega jedra, zopet prireja garažno razprodajo. Ob postrežbi z brezplačno osvežilno limonado, melisinim sirupom ali lončkom kave, menjavah ali nakupih razstavljenih predmetov, bo poskrbljeno tudi za dobro glasbo in turnir v metanju balinčkov.

Koncept garažne razprodaje (ang. Yardsale) k nam prihaja z onstran Atlantika in medtem, ko so prizori raznovrstne krame, ležeče na domačih tratah ali zelenicah v parkih, v Severni Ameriki prisotni že vse od 70-ih let prejšnjega stoletja, se jih v naših krajih lahko razveseljujemo komajda slabega pol desetletja, v Kamniku in okolici pa se le plaho pojavljajo. To kanimo v društvu Kufr spremeniti. Poleg tega, da je garažna razprodaja več kot odličen način obujanja starega dela mesta in njegovih parkov, je obenem tudi priložnost, da s stvarmi, ki jih ne potrebujemo več in nam kradejo prostor, nekaj malega zaslužimo. Pri vsem skupaj pa je najboljše to, da dokler dogodek ostaja zvest prvotnemu namenu prodaje, menjave ali celo podarjanja starih predmetov, ni sitnosti z birokracijo in inšpekcijami.

Kufrovci za zdaj v prihodnosti prirejamo dve garažni razprodaji, obe popestreni z dopolnjevalnim programom. Prva, dopoldanska, bo na sporedu že to soboto s pričetkom ob 8. uri zjutraj in koncem ob 13. uri, drugo pa bomo dva tedna kasneje, 11.7. organizirali v popoldanskih urah, od 16. do 21. ure.

Vabljeni torej, da kot obiskovalci ali prodajalci obiščete park Evropa, ki se nahaja ob Plečnikovi železniški postaji, pod potjo na kamniške Žale. Pridite po zgodnji košček poletja, žejni ne boste, dolgčas prav tako ne bo in morda vas ob poletnih zvokih sproščenih house ritmov, s katerimi bo park napolnil domači DJ Levanael, utegnejo celo zasrbeti pete, čisto možno pa je, da boste domov odnesli kakšen prav poseben predmet. Kdo ve kaj vse se skriva po kamniških garažah.

Vabimo vas tudi k ogledu dogodka na fb strani: Festna Vesna – garažna razprodaja

Prijave prodajalcev sprejemamo na e-mail: kud.kufr@gmail.com

Za Kufr,
Lenart Grkman