Naslovnica / Trači in tračnice / Sodni opomin zaradi debelega prašiča

Sodni opomin zaradi debelega prašiča

Ker je Robin Majnik svojemu sosedu Matjažu Zormanu, s katerim sta že dolgo časa v sporu, leta 2020 dejal, da je “prašič debel oz. prasica debela”, za dobro mero pa dodal še nekaj podobno “svinjskih besednih ocvirkov” , zaradi katerih se je direktor Eko resorta Matjaž Zorman počutil razžaljenega, je kamniško sodišče po glavni obravnavi, ki je potekala na pobudo razžaljenega tožitelja, izdalo sklep, da se Majniku izreče sodni opomin.

Pravijo, da je dober sosed boljši od brata, nemalokrat pa spori med sosedi prerasejo v prave drame, če že ne kar prave vojne. Ena izmed takšnih medsosedskih sag, ki bi najbrž lahko služila tudi kot inspiracijo za scenarij kake žajfaste telenovele, se že dolgo časa odvija tudi v Godiču. Nekaj malega o tem smo pred časom poročali tudi na našem portalu, ena izmed nanizank v dolgoletnem sporu med direktorjem Eko resorta Matjažem Zormanom in njegovim bližnim sosedom Robinom Majnikom, pa je nedavno tega dobila epilog na kamniškem sodišču.

Okrajno sodišče Kamnik je namreč v kazenski zadevi zoper obdolženega Robina Majnika, kot je navedeno v sklepu, zaradi kaznivega dejanja razžalitve po prvem odstavku 158. člena Kazenskega zakonika, po zasebni tožbi zasebnega tožilca Matjaža Zormana z dne 4. 5. 2020, ki je bila prejeta 8. 5. 2020, na glavni obravnavi, ki je potekala 14. 3. 2022, izdalo sklep, da se obtoženemu Robinu Majniku, zaradi kaznivega dejanja razžalitve, ki ga je storil s tem, da je 16. 4. 2020, okoli 16:10, na meji med nepremičninama, Matjažu Zormanu, ki je z Markom Markičem in Gregorjem Lubejem opravljal kmetijska dela, izrekel žaljivke prašič debel oziroma prasica debela, pojdi ležat k svinjam, tja pašeš, smrdiš kot prašič oziroma svinja – tak si tudi videti oziroma tako tudi izgledaš in prasica smrdljiva, s katerim je razžalil Matjaža Zormana in s tem posegel v njegovo čast in dobro ime, Matjaž Zorman pa se je zaradi izrečenih besed počutil razžaljenega: na podlagi 68. člena KZ-1, izreče sodni opomin.

Sklep Okrajnega sodišča zaenkrat še ni pravnomočen, saj ima Majnik še nekaj dni možnost za pritožbo, v smislu božje zapovedi, ki zapoveduje “Ljubi svojega bližnjega!” pa se nadejamo, da se bo spor sčasoma oz. čim prej vendar polegel. Glede na to, da je vse skupaj očitno tudi precej “svinjsko”, pa predlagamo spravno veselico s kolinami in veselim piknikom.