Naslovnica / ŠPORT / Specialna olimpiada: Pogumni športniki s posebnimi potrebami so se družili v Domžalah

Specialna olimpiada: Pogumni športniki s posebnimi potrebami so se družili v Domžalah

V Sloveniji že dolga leta poteka Specialna olimpiada Slovenije. Predhodno pa se odvijajo regijske igre. OŠ Roje, Domžale in OŠ 27. julij Kamnik sta bili konec tedna organizatorici 25. regijskih iger Specialne olimpiade Slovenije gorenjske regije.

Na igrah se je pomerilo skoraj 200 otrok, mladostnikov in odraslih z motnjo v duševnem razvoju. Tekmovali so v atletiki, elementih košarke in v namiznem tenisu. Tokratna prizorišča sta bila domžalski stadion in telovadnica Srednje šole Domžale (iskrena hvala za gostoljubnost).

 

Specialna olimpiada poteka v duhu pravih olimpijskih iger. Zaprisegi tekmovalcev, sledi zaprisega sodnikov, spodbudne besede pa so športnikom namenili domžalska podžupanja mag. Renata Kosec, kamniški podžupan Matej Slapar, ravnateljica OŠ Roje Marjanca Bogataj in ravnateljica OŠ 27.julij Jasna Lampe.

Tekmovalci se iger vedno veselijo, saj se na preizkuse pridno pripravljajo pod vodstvom svojih mentorjev in učiteljev. Najpomembneje pa je, da se po tekmovanju družijo in zabavajo, saj je zabavni program obvezni del takšnih prireditev.

Nataša Planko
Foto: OŠ Roje, OŠ 27. julij Kamnik