Naslovnica / NOVICE / Spomini in zgodbe Kamničanov, tretjič

Spomini in zgodbe Kamničanov, tretjič

Krajevna skupnost Kamnik – center vas vabi na vsakoletno druženje krajanov

Prebivalci KS skupnosti Kamnik – center se bodo tokrat podali na Graben in Žale obujat spomine in zgodbe Kamničanov. Pripovedovali bodo Dare Gole, Saša Lavrinc in družina Rautar.

KS Kamnik-center  ima nekaj čez 3000 prebivalcev, ki živijo tako v večsto let starih mestnih hišah kot blokovskih naseljih in družinskih hišah. Staroselci in prišleki, več starejših kot mladih, različnih pogledov in želja. »Kako jih povezati? Kaj jim je skupno?« se sprašuje svet KS. »Vsi bi želeli svoje dneve preživljati v urejenem okolju in vsi se spominjajo svojih mladih dni kot nečesa lepega.«

Pa so najprej pričeli z natečajem za urejene vrtove, balkone in okenske police, 2021 pod geslom Naj cveti povsod. Iz proračuna KS financirajo bone za nakup sadik ter jeseni podelijo pohvale. Nadaljevali so z druženjem teden dva »po narodnih nošah«, ki mu kot češnjo na torti tretjič dodajajo sprehod, ogled ene od hiš in obujanje osebnih spominov.

Povabilo na letošnje druženje

Letos vas v petek, 17. septembra 2021, ob 17. uri vabijo na druženje in praznovanje praznika KS Kamnik – center.

Zbor je na Trgu talcev, tu bo pripovedoval Dare Gole. Sprehod bodo nadaljevali proti Žalam do igrišča, ki je v upravljanju KS Kamnik-center, kjer jih bo pozdravil podžupan Bogdan Pogačar.

Sledi obisk malo skrivnostne Rautarjeve vile (Truzturn). Strokovno razlago in veliko zanimivega o železniški postaji Kamnik Mesto bo z vsemi, ki pridete, delila Saša Lavrinc.

Zaključek okrog 19. ure na dvorišču Društva upokojencev Kamnik, pri Marjanci, s podelitvijo priznanj in kratko predstavitvijo dela KS v 2021.

Pridružite se sprehodu skozi preteklost, kakor jo poznajo in se je spominjajo krajani KS Kamnik – center.

Opozorilo: Upoštevajte navodila za preprečevanje COVID-19. Udeležba na druženju krajanov je mogoča le z izpolnjenim pogojem PCT.

Video utrinek

Po lanskem druženju in kot napoved letošnjega, so krajani KS Kamnik – center, v sodelovanju s Knjižnico Franceta Balantiča, posneli film, ki je dostopen na povezavi: https://www.kam.sik.si/Novice/ArtMID/4437/ArticleID/10923/Po-kamniskih-predmestjih-Podgora-Graben-Sutna, ogledate pa si ga lahko tudi s klikom na spodnji video.

 

KS Kamnik – center
Vir starih razglednic Kamnika: www.prejmipozdrav.si/