Naslovnica / NOVICE / Spomladanska čistilna akcija v KS Kamniška Bistrica je bila potrebna

Spomladanska čistilna akcija v KS Kamniška Bistrica je bila potrebna

KS Kamniška Bistrica je v soboto, 6. aprila 2019, izpeljala čistilno akcijo, z namenom druženja krajanov in olepšanja naših krajev. Zbor je bil organiziran ob vseh treh ekoloških otokih v KS. Uredili smo okolico ekoloških otokov in se sprehodili ob glavnih poteh ter bližnjih vodotokih.

Sprva je kazalo, da preveč dela s čiščenjem ne bo, vendar smo udeleženci akcije odkrili kar nekaj divjih odlagališč, ki jih niti s pomočjo orodij nismo uspeli v celoti sanirati. Računamo, da se bodo ti deli v bližnji prihodnosti uredili tudi s pomočjo strojne mehanizacije.

Več kot 20 udeležencev akcije je v Gasilnem domu v Zg. Stranjah čakala malica, za katero se moramo zahvaliti Gostilni Pri planinskem orlu in Občini Kamnik. Nenazadnje pa gre zahvala tudi gasilcem PGD Kamniška Bistrica, ki so pomagali pri akciji.

 

Izvedbo čistilne akcija načrtujemo tudi za prihodnje leto. Že sedaj vabimo krajane, da se nam pridružijo v čim večjem številu, obenem pa jih pozivamo, da smeti in odpadkov ne odlagajo v naravo. Predvsem pa upamo, da bo divjih odlagališč vse manj.

Damijan Krmavnar,
predsednik KS Kamniška Bistrica