Naslovnica / NOVICE / Spornega prometnega znaka v Kamniški Bistrici ni več

Spornega prometnega znaka v Kamniški Bistrici ni več

Po objavi našega prispevka o spornem zaprtju javne poti v Kamniški Bistrici, so delavci Komunalnega podjetja, po nalogu Občine Kamnik, prometni znak, ki je na javni poti promet dovoljeval zgolj lastnikom zemljišč in oskrbovalcem planinskih domov, že umaknili.

Obiskovalci Kamniške Bistrice in gora, ki se pnejo nad njo, so nas včeraj obvestili, da je prometni znak, ki je pri Jerinčku omejeval promet v Koncu, odstranjen.

Kot smo uspeli preveriti, prometnega znaka niso odstranili »bistriški rokovnjači«, ampak so le to, po nalogu Občine Kamnik, storili delavci Komunalnega podjetja Kamnik.

 

Kot smo uspeli obenem neuradno izvedeti, vendar informacije spričo vikenda še nimamo uradno potrjene, naj bi bila omenjena oz. sporna prometna ureditev mišljena zgolj v zimski, ne pa tudi v poletni sezoni.

Da gre za zimsko/letno prometno ureditev v prejšnjem odgovoru Občine Kamnik ni bilo omenjeno, ker pa na dokumente in sklepe, povezano s prometno ureditvijo, ki je med planinci dvignila kar nekaj prahu, še čakamo, zaenkrat še ne moremo z gotovostjo potrditi, če omenjena informacija tudi v resnici drži.

V primeru, da je bil omenjeni prometni znak dejansko namenjen zgolj »zimski« prometni ureditvi, pa utegne biti to razveseljiva novica za vse, ki so morebitno kazen, zaradi vožnje po zaprti javni poti prejeli po 15. marcu, ko se zimska sezona uradno konča, saj bi lahko s pritožbo najbrž lahko uspeli dobiti denar nazaj. Seveda pa to velja zgolj za kazni, ki so bile izdane zaradi vožnje, ne pa tudi zaradi morebitnega napačnega oz. nedovoljenega parkiranja vozil pri Žagani Peči in na Jermanci oz. kje drugje na območju Kamniške Bistrice.

Za podrobnejše oz. uradne informacije glede ponovno spremenjene prometne ureditve v Kamniški Bistrici bomo Občino Kamnik zaprosili jutri, o tem pa poročali takoj, ko bo mogoče.