Naslovnica / Črna kronika / Spuščen pes, žurerska Mekinjčanka, sprta Podgorca in vlom v črpalko v Golicah

Spuščen pes, žurerska Mekinjčanka, sprta Podgorca in vlom v črpalko v Golicah

V poletni vročini rada zavre kri, ljudje pa znajo biti občasno bolj sitni kot muhe. Vročekrvnost in sitnoba precej dela nalaga tudi kamniškim policistom, ki so v minulem tednu v Mekinjah lovili psa, ki je oblajal sosedo, kaznovali kolesarja, ki se je najbrž nadejal zavarovalnine, mirili sprta soseda v Podgorju, mimogrede obravnavali še par tatvin in poškobo vozila, utišali nočno žurko v Mekinjah, za lepši konec tedna pa raziskovali še vlom v bencinsko črpalko v Golicah v Tuhinjski dolini.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 25. do 31. julija 2016)

PO MEKINJAH SE JE SPREHAJAL PES
25. 7. 2016 – Policisti so bili obveščeni o spuščenem psu v Mekinjah. Ugotovljeno je bilo, da soseda ni fizično poskrbela za svojega psa, kateri je skakal in lajal proti prijaviteljici. Kršiteljici bo izdan plačilni nalog, namesto psa pa bosta druga na drugo, najbrž še lep čas, renčali sosedi.

S KOLESOM NAMERNO ZAPELJAL PRED VOZILO, NATO PA VOZNIKA ŠE UDARIL
25. 7. 2016 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in povedal, da je z vozilom stal pred pošto na Bakovniku, ko mu je pred vozilo namerno, s kolesom zapeljal občan in trdil, da ga je povozil, nakar pa je prijavitelja brez razloga udaril v predel obraza. Po zbranih obvestilih sledi plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

MEDSOSEDSKI SPOR V PODGORJU
25. 7. 2016 – V okolici Podgorja sta se soseda sprla zaradi dovozne poti in si pri tem, v veselje in pohujšanje ostalih sosedov, izmenjala par krepkih besed. Zaradi neprimernega verbalnega onegavljenja je bil obema kršiteljema izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru, bržčas pa bo bolje, če v prihodnje globo zapijeta pri Slavki.

VLOM V KONTEJNER V VRHPOLJAH
26. 7. 2016 – V Vrhpoljah pri Kamniku je bilo vlomljeno v kontejner z orodjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči z neznanim orodjem odprl kontejner in odtujil vibracijsko nabijalo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
27.07.2016 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila poškodovanje vozila na parkirišču. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko noči z neznanim ostrim predmetom poškodoval zadnji levi in desni blatnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

“ŽURERKA” V MEKINJAH Z GLASBO MOTILA NOČNI MIR
27.07.2016 – Na območju Kamnika je stanovalka v bloku predvajala glasbo, ki pa je bila za ostala stanovalce v bloku moteča, saj so si že želeli nočnega miru in počitka. Policisti so stanovalko za preglasno predvajanje glasbe oglobili.

TATVINA DENARNICE V TRGOVINI LIDL
28.07.2016 – Na policijsko postajo se je zglasila občanka in povedala, da so ji odtujili denarnico. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanke, ter ji iz vozička v trgovini Lidl, odtujil denarnico rdeče barve v kateri je imela dokumente in denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIJAVA ZLORABE BANČNE KARTICE
28.07.2016 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil zlorabo bančne kartice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz tujine opravil dve transakciji v skupni vrednosti 391,40 evra, ki s strani SKB banke še niso bile opravljene. V primeru, da oškodovanec ali banka ne bosta oškodovana sledi poročilo na pristojno tožilstvo .

TATVINA DENARNICE IZ STANOVANJSKE HIŠE
29. 7. 2016 – Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice iz st. hiše na območju Kamnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznana ženska stara okoli 40 let urejenega videza iz stanovanjske hiše odtujila moško denarnico v kateri je imel oškodovanec bančno kartico in okoli 200 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V BENCINSKI SERVIS PETROL GOLICE
30.07.2016 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v  bencinski servis Petrol v Tuhinju. Ugotovljeno je bilo, da so trije neznanci na vzvod skozi vrata skladišča poskušali vlomili v prostore bencinskega servisa, vendar jim ni uspelo, nato pa so na zadnji strani samega bencinskega servisa z razbijanjem stekla trgovinskega dela vstopili v notranjost trgovine in skladišča, ter iz njega odtujili okoli 100 zavojev (štek) različnih cigaret. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

X