Naslovnica / Črna kronika / Spuščen večji pes je v Košišah iz rok lastnice iztrgal manjšo psičko ter jo umoril
Simbolična fotografija

Spuščen večji pes je v Košišah iz rok lastnice iztrgal manjšo psičko ter jo umoril

V Košišah je včeraj popoldne prišlo do neljubega pasjega incidenta, v katerem je večja kraška ovčarka, ki naj bi domnevno ušla iz ograde, kjer se, poleg drugih živali, nahaja še več večjih psov, napadla sprehajalko in iz njenih rok iztrgala manjšo psičko, ki jo je imela lastnica na povodcu.

Prestrašena in pretresena dvajsetletna sprehajalka, ki se je s svojo, kakih pet kilogramov težko terierko na povodcu, tako kot vsak dan, podala na sprehod iz Košiš proti Stolniku, v napadu k sreči ni bila poškodovana, jo je pa, žal usodno, skupila njena psička. Sprehajalka je svojo psičko pred napadom sicer poskušala zaščititi tudi s tem, da jo je dvignila v naročje, vendar ji je večja ovčarka njeno psičko izpulila iz rok in jo pokončala.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so bili policisti o dogodku obveščeni včeraj okoli 16. ure, zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali uvedli prekrškovni postopek, o dogodku pa bodo obvestili tudi pristojno veterinarsko inšpekcijo.

Kot znajo povedati okoliški prebivalci, naj bi bili psi in živali v omenjeni ogradi v Košišah večinoma prepuščeni sami sebi, v preteklosti pa naj bi se že večkrat zgodilo, da je kateri izmed psov izza ograde tudi ušel, zaradi česar se bojijo, da bi pes oz. psi v prihodnje morebiti utegnili napasti in poškodovati tudi kakega človeka.

X