Naslovnica / Črna kronika / Sreča v nesreči: S ceste z vozilom zletel v potok

Sreča v nesreči: S ceste z vozilom zletel v potok

Danes, malo po 15. uri, je v kraju Potok v Črni prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik osebnega vozila na spolzkem cestišču izgubil oblast nad vozilom in pristal v strugi potoka iz katerega so ga potegnili kamniški gasilci.

Nemalo sreče v nesreči je imel voznik osebnega avtomobila, ki je danes, nekaj po 15. uri popoldne, v kraju Potok v Črni svojo vožnjo končal v potoku Črna. Spričo spolzkega cestišča po rahlem dežju, bržčas pa tudi neprilagojene hitrosti, je voznik izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, nato pa, po nekaj metrih lovljenja in drsenja po še bolj spolzkem travniku, s precejšno mero sreče pristal na kolesih v kaka dva metra in pol globokem grabnu, oz. strugi bližnjega potoka.

nesreca crna 1

Voznik je nesrečo prestal brez poškodb, kot že rečeno, pa je imel pri vsem skupaj res veliko srečo v nesreči, saj je pristal ravno v manjšem tolmunu brez skal, prav tako pa je pristal na kolesih in ne na boku, ali celo na strehi.

nesreca crna 27

 

Poškodovano vozilo so s struge potoka rutinirano in strokovno potegnili gasilci PGD Kamnik, ki pa si ne zaslužijo pohvale zgolj zaradi svoje požrtvovalnosti in pripravljenosti, da vsakem trenutku priskočijo na pomoč, ampak tudi za to, da svoje prostovoljno delo opravljajo z vso skrbjo in pazljivosti. Tudi ob tokratnem posredovanju je bilo moč opaziti njihovo skrb in pazljivost pri dvigovanju vozila, saj so vozilo iz struge ne le potegnili, ampak so ob tem, kolikor je le bilo to mogoče, celo pazili, da na vozilu ne bi po nepotrebnem naredili še dodatne škode, ko je bilo vozilo na suhem, pa so iz struge potoka pazlijivo odstranili tudi vse razbitine.

V akciji je sodelovalo 7 gasilcev PGD Kamnik, intervencija pa je trajala približno uro.