Naslovnica / NOVICE / Srečanje starodobnih vozil v Šmartnem

Srečanje starodobnih vozil v Šmartnem

»Na hribčku« v Šmartnem je 2. maja 2018 potekalo 7. srečanje starodobnih vozil, ki se ga je udeležilo lepo število ljubiteljev starejših avtomobilov in motorjev ter njihovih spremljevalcev.

Na ogled so pripeljali 37 vozil in motorjev, kar precej tudi zelo zanimivih primerkov. Po zboru so se udeleženci najprej odpeljali proti Tuhinju in Ravnam, kjer so jih sprejeli in pogostili v Turistični kmetiji Trebušak.

Pot so nadaljevali proti Srednji vasi ter se od tam pripeljali na zaključni prireditveni prostor »Na hribčku«. Tu jih je pozdravil in gostil glavni organizator srečanja Tone Rajsar: »Brez vaše ljubezni do avtomobilov in motorjev, brez časa in sredstev, ki jih namenjate v obnovo vozil, takšnih srečanj ne bi bilo mogoče izvesti. Veseli bomo našega ponovnega snidenja v letu 2019«.

Tone Rajsar se je zahvalil vsem, ki so prispevali k izvedbi srečanja, predvsem pa TK Trebušak, članom Društva Dogodek Kamnik, Dušanu Papežu, župniku Simonu Lorberju in strežnemu osebju.

Prisotne je pozdravil in nagovoril tudi ljubitelj in podpornik športa in tovrstnih dejavnosti Dušan Papež. Tudi letos je blagoslov vozil opravil domači župnik iz Šmartnega mag. Simon Lorber. Na srečanje je prišel tudi poslanec državnega zbora mag. Matej Tonin. Po uradnem delu srečanja je popoldan potekalo prijetno druženje.

 

Na istem prizorišču bo v mesecu septembru tudi srečanje 60 letnikov Tuhinjske doline.

Besedilo in fotografije: Jože Arko