Naslovnica / NOVICE / Srečno v novo desetletje, Kamnik!

Srečno v novo desetletje, Kamnik!

Na zadnji večer prejšnjega leta je bilo na Glavnem trgu v Kamniku zabavno, občani pa so se kljub nekaj stopinjam pod ničlo zbrali kar v precejšnjem številu, da bi skupaj dočakali novo leto.

Zbrane pod odrom je od desete ure naprej zabaval ansambel Poljanšek, glasbeniki pa so poskrbeli da so se čakajoči greli ne le s toplim vinom temveč tudi s plesom.

Nekaj minut pred polnočjo sta na oder stopila župan Matej Slapar in Franci Kramar iz turistično informacijskega centra, ki sta zbranim zaželela vse najboljše in najlepše v novem letu in novem desetletju, nato pa sta skupaj z vsemi zbranimi odštevala zadnje sekunde poslavljajočega se leta.

Kljub temu, da občina Kamnik že nekaj let ne organizira ognjemeta pa so imeli pirotehniški navdušenci priložnost in dovoljenje prižgati svoje lučke in rakete na parkirišču pod Malim gradom, tako da je opolnoči Glavni trg osvetila tudi luč teh začasnih nebesnih teles.

Nedolgo zatem, ko smo prišteli v leto 2020, je večina ljudi odšla domov na toplo in v krog svojih bližnjih, drugi pa so ostali in rajali na Glavnem trgu vse do jutra.