Naslovnica / KULTURA / Standup scena v Kamniku je tako kot Kamnik. Je! In tudi bo. (to ni šala)

Standup scena v Kamniku je tako kot Kamnik. Je! In tudi bo. (to ni šala)

V soboto 26. 11. 2022 ob 20.00 uri v kamniški mladinski center Kotlovnica prihajajo komiki iz vse Slovenije različnih kovov. Nastopali bodo na open mic večeru, kar pomeni da bodo preizkušali svoje šale (kap in rokavic ne bo, ker je prostor ogrevan). Tako kot živilska podjetja preizkušajo živila na živalih (se ne strinjamo), tudi komiki potrebujemo živo publiko, vas.

Najbolj prepoznaven »lik« je seveda ADMIR BALTIĆ, vsem poznani Žuti s svojo dolgoletno kariero v standupu  in zadnje čase prepoznavni obraz oddaje Kaj dogaja na RTV Slo.

Pridružili se mu bodo Mark Đamastagić, Matej Pušnik , Jurij Kaluža, Jan David Kljenak, Tadej Cunder in ANDREJ PODBEVŠEK.

Andrej Podbevšek (Andrej( sredina) v družbi boj in sidra. Upamo, da ne bo potonil na odru.)

Andrej Podbevšek je izgubljeni sin kamniške standup scene ter pastir mladih kamniških komikov (se ne pasejo na Veliki Planini). Nadejamo se njegove velike vrnitve na sceno in med tem upamo, da njegova vrnitev ne bo vplivala na lokalno politično okolje. Andrej Podbevšek je danes poznan predvsem v svetu boj in sider. Bojimo se da je v tem svetu sam, zato ga bomo toplo sprejeli nazaj v zibelko nasmehov, kljub njegovim hibam.

 

Vabljeni torej v soboto 26. 11. 2022 v Kotlovnico ob 20.00 uri, da se skupaj nasmejimo, kaj spijemo (med pitjem se ne smejte) in večer vtisnemo v lep spomin.

Ker pa vemo, da imamo lepe spomine radi  naj vam zaupamo da bodo tudi v letu 2023 na voljo lepi spomini po dogovoru, saj s komiki še nismo dogovorjeni, kdo kdaj pride (sigurno nekdo pride). V koledar si lahko zato že vtipkate ( za starejše napišete) datume: 27.1., 24.2., 24.3., 21.4. in 26. 5. 2023.

Vabljeni na dozo smeha v Kotlovnico. Vstop je prost!

Jan David Kljenak