Naslovnica / Črna kronika / Starejši deček mlajšega z grožnjami izsiljeval za denar

Starejši deček mlajšega z grožnjami izsiljeval za denar

Zaskrbljene starše otrok, ki obiskujejo obe kamniški osnovni šoli, so včeraj in danes precej vznemirile informacije o pojavu mladostniškega nasilništva oz. izsiljevanja ter nadlegovanja, ki ga je včeraj popoldne, ko se je vračal iz šole, v podhodu Šolske ulice  doživel mlajši deček.

Kot so nam zaupali zaskrbljeni starši, ki so nas obvestili o dogodku, je včeraj popoldne mlajšega dečka v podhodu na Šolski ulici ustavil nekaj let starejši vrstnik, ki je z grožnjami, češ da ima pri sebi tudi nož, od njega zahteval denar. Ker denarja deček ni imel, mu je mladoletnik zagrozil, da ga mora prinesti naslednji dan. K sreči je deček svoje neljubo doživetje doma zaupal staršem, le-ti pa so poskusu izsiljevanja obvestili policiste.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so bili kamniški policisti obveščeni o poskusu izsiljevanja, ki se je zgodil včeraj okoli 16. ure. S pomočjo do sedaj zbranih obvestil so ugotovili, da naj bi mladoletnik z grožnjami od oškodovanca (tudi mladoletnika) zahteval denar. Ker ga slednji pri sebi ni imel, mu je storilec zabičal, da ga prinese drug dan. Storilec je po dejanju s kraja dogodka oz. podhoda na Šolski ulici pobegnil, po navedbah PU Ljubljana, pa v konkretnem dogodku ni prišlo do fizičnega nasilja.

Policisti v zvezi z dogodkom intenzivno zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine, hkrati pa pozivajo vse, ki bi morda karkoli vedeli o (tem ali podobnem) dogodku, da nemudoma obvestijo Policijsko postajo Kamnik.