Naslovnica / NOVICE / Stari grad znova občinski! Kdaj bo prva veselica?

Stari grad znova občinski! Kdaj bo prva veselica?

Kot vse kaže se zapleti v zvezi s Starim gradom približujejo koncu, saj so ključi objekta že v rokah izvršitelja z Jesenic, ki mora le-te samo še uradno predati Občini Kamnik.

Kratka vest, ki jo je na svojem FB profilu, z besedami: »Novica dneva, poleg obletnice smrti Josipa Broza Tita je, da se je najemnik Starega gradu po letih in letih pravdanja vdal in zapustil grad. Zdaj bo treba okolico toliko urediti, da bodo lahko pohodniki varno dostopali na vrh.«, zapisal kamniški župan Marjan Šarec, je razveselila kar precejšnje število Kamničanov, ki so novičko pozdravili s številnimi ‘všečki’ in navdušenimi komentarji, med katerimi so se pojavili že tudi pozivi k skorajšnji delovni akciji.

Na ključe Starega gradu bodo morali na Občini Kamnik vseeno še nekoliko počakati, saj naj bi se ključi trenutno nahajali v rokah izvršitelja z Jesenic, ki bo za izvedbo uradnega postopka bržkone potreboval še par dni.

Novico smo preverili tudi pri, zdaj lahko rečemo nekdanjih, najemnikih Starega gradu, zakoncih Ručman, ki sta predajo ključev potrdila. Ključe sta namreč izročila svojemu odvetniku, le-ta pa jih je že predal izvršitelju. Kot nam je v telefonskem pogovoru dejal Marko Ručman, sta ključe Starega gradu izročila, ker se jima ne da več ukvarjati z, navajamo, »s kamniškimi občinskimi bučmani, ki jim ne da ničesar dopovedati.”

Z izročitvijo ključev zgodba o zapletih med nekdanjima najemnikoma in Občino Kamnik sicer še zdaleč ni končana, saj bosta zakonca Ručman vztrajala pri odškodninski tožbi za povrnitev vložka v Stari grad. Višina odškodninskega zahtevka naj bi, po besedah Marka Ručmana, znašala okrog 200.000 €, je pa nekdanji najemnik ob vsem skupaj ponovno dejal, da sta pred leti z ženo prišla na Stari grad z dobrimi nameni, z vizijo ter v dobri veri, da se bo dalo s Starega gradu narediti dobro in uspešno zgodbo, žal, pa za kaj takšnega na Občini Kamnik niso imeli pravega razumevanja.

Naj ob tem spomnimo, da so se zapleti med najemniki in občino, ki se vlečejo že vrsto let, začeli še v času prejšnjega župana.

Ne glede na to, da bo spor med nekdanjimi najemniki in Občino Kamnik dobil svoj dokončni epilog na sodišču, pa je za Kamnik in Kamničane razveseljivo, da se bo na Starem gradu že v kratkem lahko začelo urejati vsaj okolico priljubljene izletniške točke, najbrž pa tudi zasilen gostinski objekt, medtem ko bo za konkretnejšo gostinsko ponudbo na Starem gradu potrebno najprej temeljito prenoviti tamkajšnji objekt.

Prvomajskega kresovanja na Starem gradu letos sicer ni bilo, ampak priložnost za kresovanje zagotovo še ni zamujena. Morebitnem javnemu pozivu na »mladinsko delovno akcijo« bi se zagotovo odzvalo precejšnje število Kamničanov, ki bi bili s prostovoljnim delom pripravljeni pomagati pri čiščenju in urejanju okolice Starega gradu. Ne smemo namreč pozabiti, da je bila Planinska koča na Starem gradu, leta 1947, zgrajena prav s prostovoljnim delom takratnih planincev in občanov Kamnika, njihovi potomci, pa najbrž nismo prav nič slabši, kajne?

Kot nalašč za delovno akcijo, če se seveda postopki ne bodo preveč zavlekli, se ponuja vikend pred 25. majem, nekdanjim Dnevom mladosti, ki bi ga lahko na Starem gradu proslavili s kresom, kajti glede na stanje objekta in okolice, bi bilo gradiva in kuriva za veličasten kres več kot dovolj. No ja, če se vse skupaj odvije mesec dni kasneje, na Kresno noč, tudi ne bo nič narobe, da se na Starem gradu stvari slednjič le začnejo znova premikati na bolje.

Kdo ve, morda se vendarle najde junak oz. junaki kakega društva, ki bodo zbrali dovolj poguma, da z blagoslovom Občine Kamnik, organizirajo delovno akcijo. Občina jim pri tem lahko priskoči na pomoč s tem, da poskrbi za odvoz odpadkov ter za žejo in lakoto sodelujočih. Glede na to, da bi bila organizacija takšne delovne akcije zagotovo precej cenejša, kot najetje kakega podjetja, ki se ukvarja s tovrstno dejavnostjo, pa lahko občina navrže še kak večerni ansambel in nekaj sodčkov piva, saj se ponovno »zavzetje« gradu, najbrž spodobi proslaviti tudi z veselico.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve