Naslovnica / NOVICE / Število okužb po občinah: Število oseb s potrjeno okužbo z novim koronavirusom se je v Domžalah povečalo na 15

Število okužb po občinah: Število oseb s potrjeno okužbo z novim koronavirusom se je v Domžalah povečalo na 15

Po današnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje se je število oseb s potrjeno okužbo z novim koronavirusom povečalo v Domžalah, in sicer na 15, medtem ko v Kamniku, Komendi in ostalih okoliščih oz. bližnjih občinah, število potrjenih okužb zaenkrat ostaja enako kot včeraj.

Kljub temu, da se število potrjenih okužb na Kamniškem ni povečalo, naj ob tem še enkrat poudarimo, da odkriti in potrjeni primeri okužb nikakor ne odražajo dejanskega stanja, saj se testiranje izvaja v omejenem obsegu, zato je število okuženih zagotovo vsaj nekajkrat večje od “uradnih” številk.

Dnevno poročilo NIJZ: “Do 29.3.2020 do 24. ure je bilo opravljenih 21.349 testiranj*, od tega je bilo 763 pozitivnih testov. Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 756 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, dve osebi pa sta testiranje opravili v tujini.”

Največ potrjenih okužb z novim koronavirusom je še vedno med prebivalci občine Domžale (15), sledijo pa: Kamnik (12), Vodice (6), Mengeš (3), Lukovica (3), Moravče (2), Komenda (2), Cerklje (2), Trzin (1), Šenčur (2), Mozirje (1), Nazarje (1).

Vir podatkov: NIJZ

Razporeditev prijavljenih primerov COVID-19 po občinah na dan 29.3.2020. Vir: NIJZ