Naslovnica / Črna kronika / Štirje poškodovani v prometni nesreči

Štirje poškodovani v prometni nesreči

V Podgorju pri Kamniku je prišlo do prometne nesreče, v kateri so bile poškodovane štiri osebe, eno izmed njih, ki je ostala ukleščena v vozilu, pa so iz avta rešili šele gasilci.

Včeraj popoldne, okoli 15:20, so bile kamniške urgentne službe obveščene, da je ‘Pri Slavki’ v Podgorju prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so poskrbeli za protipožarno in protinaletno zavarovanje prizorišča ter reševalcem NMP Kamnik pomagali pri oskrbi štirih poškodovanih oseb, pri čemer so morali eno osebo, ki je ostala ukleščena v vozilu, iz avta rešiti s tehničnim posegom.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo, ko je voznik osebnega vozila zapeljal s parkirišča na cesto v trenutku, ko je, iz smeri Kamnika proti Križu, po njej pravilno pripeljal drug voznik osebnega vozila.

V trčenju sta oba voznika in njuni sopotnici utrpeli lažje telesne poškodbe, kot navajajo policisti, pa je preizkus z alkotestom pri povzročitelju nesreče pokazal 0,19 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.