Naslovnica / NOVICE / Štirje zlati maturanti koronske generacije maturantov splošne mature

Štirje zlati maturanti koronske generacije maturantov splošne mature

Lara Vettorazzi, Kaja Nastran, Korl Železnikar in Nejc Černevšek  so štirje novi zlati maturanti splošne mature v GSŠRM Kamnik, v osrednji kamniški srednješolski ustanovi, pa je bilo 96 % vseh maturantk in maturantov, ki so opravljali maturo v spomladanskem roku.

11. julija smo se v Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra razveselili rezultatov splošne mature, ki jih je dočakala »najbolj koronska generacija«, ki je na maturi štela 105 kandidatov. Ponosni smo, da je skupen uspeh več kot 96-odstoten. Med dijaki, ki jim v prvo ni uspelo, pa so le taki, ki imajo negativen posamezen predmet, medtem ko mature nikomur ni treba ponavljati v celoti.

Še posebej ponosni smo na 4 zlate maturante, to so Lara Vettorazzi, Kaja Nastran, Korl Železnikar in Nejc Černevšek. Iskreno čestitamo!

Poleg štirih najboljših se lahko veliko dijakov pohvali z izkupičkom točk, ki je zelo blizu zlati meji. Morda se kaj spremeni še po ugovorih ali se kdo opogumi in rezultat poskuša še izboljšati na avgustovskem roku.

Kakor koli, še enkrat čestitke, vsem skupaj pa želimo sproščujoče počitnice, potem pa srečno na študijski in življenjski poti!

Andreja Sabati Šuster, GSŠRM Kamnik