Naslovnica / NOVICE / Stranjski gasilci so skuhali in razdelili 150 litrov prvomajskega golaža

Stranjski gasilci so skuhali in razdelili 150 litrov prvomajskega golaža

Neumorni gasilci PGD Kamniška Bistrica so tudi letos celo noč kuhali golaž s katerim so zjutraj brezplačno postregli svojim sokrajanom in podpornikom društva.

Gasilci iz društva PGD Kamniška Bistrica znajo ogenj, ki ga običajno gasijo, izkoristiti tudi v koristne namene. Tako kot že lani, so se tudi letos lotili kuhanja prvomajskega golaža, ki so ga pri gasilnem domu v Stranjah počasi kuhali in pazljivo mešali celo noč.

Nočna dežurna ekipa za kuhanje in mešanje gasilskega golaža.

Nočna dežurna ekipa za kuhanje in mešanje gasilskega golaža.

Letos so golaža skuhali kar 150 litrov in to nenavadnega, ampak divjačinskega, saj so jim meso za golaž podarili njihovi podporniki iz prijateljskih vrst lovcev, nemalo pozornosti za stranjski gasilski golaž pa so vzbudili že dan poprej, ko so v tamkajšnji trgovini pokupili domala celo zalogo čebule, kar je bil res dober obet, da bo golaža dovolj za vse krajane, ki jih bodo na prvomajsko jutro obiskali.

Gasilski golaž je prišlo zjutraj in dopoldne poskusit veliko krajanov, članov in podpornikov PGD Kamniška Bistrica.

Gasilski golaž je prišlo zjutraj in dopoldne poskusit veliko krajanov, članov in podpornikov PGD Kamniška Bistrica.

Povabilu na prvomajski gasilski golaž pri gasilnem domu v Stranjah se je tekom ranega prazničnega jutra in dopoldneva odzvalo res veliko krajanov, saj je golaža, v katerem je bilo toliko mesa, da je žlica stala kar pokonci, ostalo zgolj za par zajemalk, prizadevni stranjski gasilci in gasilke, pa so se v svoji zagnanosti, ki se ne omejuje zgolj na pomoč in gašenje požarov, ampak dobrodošlo prispeva tudi k družabnemu in povezovalnemu utripu kraja, znova nadvse dobro izkazali.