Naslovnica / NOVICE / Študentski klub Kamnik bo tudi letos pripravil Dobrodelni marec

Študentski klub Kamnik bo tudi letos pripravil Dobrodelni marec

Dobrodelni marec, sedaj že tradicionalna akcija Študentskega kluba Kamnik, letos praznuje svoj osmi rojstni dan. Gre za sklop dogodkov v mesecu marcu, na katerih zbiramo sredstva, ki bodo v celoti namenjena društvu Gorsko reševalna služba Kamnik.

Celotno naše delovanje je tesno povezano z lokalnim okoljem, saj v prvi vrsti nudimo projekte in ugodnosti za študente in dijake iz Upravne enote Kamnik. Ker nas lokalna skupnost pri tem podpira in z nami sodeluje, se ji želimo na nek način zahvaliti in pokazati, da cenimo njihovo pomoč.

Poleg glavnega namena akcije, tj. dobrodelnosti, gre za druženje, zabavo, spoznavanje in medgeneracijsko sodelovanje, saj nabor različnih projektov ponuja pisano paleto izbire za vse generacije.

Skušamo spodbujati filantropijo in medvrstniško pomoč ter poudarjati pomembnost solidarnosti. S projekti športne narave ozaveščamo o zdravem načinu življenja in športnem vedenju. Večina projektov Dobrodelnega marca pa mladim predstavlja alternativo druženju na zabavah ali preko družbenih omrežij.

Ker želimo vsako leto prekositi same sebe in izpeljati akcijo bolje, kot smo to storili lani, smo si v osmem letu organizacije izbrali naslednje cilje:

  1. Zbrati minimalno 5000€ prostovoljnih prispevkov, ki jih bomo nato podarili Gorskemu reševalnemu društvu Kamnik.
  2. Doseči rekordno udeležbo na projektu Dobrodelni mesec marec, se pravi privabiti več kot 3.000 obiskovalcev.
  3. Izpeljati medijsko odmeven projekt na lokalni in regionalni, v najboljšem primeru tudi državni ravni.
  4. Utrditi ugled študentskega kluba v lokalni skupnosti kot družbeno odgovornega in pomembnega člena za delovanje Upravne enote.
  5. Organizirati dogodke vredne obiska in udeležbe, ki bodo oživeli kulturno in družbeno dogajanje ter povezali sokrajane.

GRS Kamnik pa lahko pomagate tudi sami, in sicer s poslanim SMS sporočilom: “GRS5” na 1919.

KAJ SMO PRIPRAVILI LETOS?

Tokrat mesec začenjamo z 48 urami dobrodelnih pohodov na Sv. Primoža. Podpise pohodnikov bomo na vrhu zbirali neprekinjeno od 16. ure 06. marca do 16.00 ure 08. marca. Od vsakega bo v dobrodelne namene prispevanih 0,50€, zbirali pa se bodo tudi ti. “dobrovoljni” oz. prostovoljni prispevki. Lani so za vzdušje ob poti dodatno poskrbeli kamniški taborniki s peko palačink, v soboto pa smo v okrepčevalnici prisluhnili predavanju izkušenega alpinista. Tako kot lani nas bo tudi letos na nedeljo zabaval ansambel Galop.

Druženje v naravi se nadaljuje z druženjem za naravo. 14. 03. bo v avli Doma Kulture Kamnik potekala dobrodelna razprodaja rabljenih oblek, igrač in drugih uporabnih predmetov, ki jih ne potrebujete več, komu drugemu pa bi prišli prav. Predhodno jih bomo zbirali aktivisti ŠKK-ja.

Razprodaji “nepokvarljivih” predmetov sledi tržnica slaščic, ki se bo 21.03. dopoldne, od 07.00 do 12.00, odvijala na kamniški tržnici. Slaščice, ki si jih boste lahko privoščili ali jih podarili v zameno za prostovoljni dobrodelni prispevek, bodo pripravili študentke in študenti z ženami okoliških turističnih in kulturnih društev.

Eden izmed dogodkov na katerega smo prav tako ponosni je turnir v odbojki, ki bo kot vsako leto doslej organiziran v Športni dvorani Kamnik. V najem nam jo podarja Občina Kamnik, za kar se ji iskreno zahvaljujemo. Turnir je namenjen vsem športnim navdušencem v druženje, zabavo in sprostitev.

Dobrodelni mesec marec bomo zaključili z Dobrodelnim koncertom, ki bo potekal v torek, 07. aprila ob 20. uri v Domu kulture Kamnik. Nastopili bodo Adi Smolar, Il Divji in pevke z Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra kamnik, ki so že lani navdušile publiko in se izkazale za fantastično uverturo.

Vstopnice bodo kmalu v prodaji preko sistema mojekarte.si. S prireditvijo se želimo zahvaliti vsem sponzorjem, sodelujočim in lokalni skupnosti, ki ste našo akcijo podprli.

Več informacij o dogodkih najdete na naši spletni strani ali facebook strani Dobrodelni marec https://www.facebook.com/skkdobrodelnimarec/.

Grafični/strnjen prikaz vseh dogodkov znotraj Dobrodelnega marca:

Pohodi na Sv.Primoža 06.-08. marec Sv. Primož nad Kamnikom
Razprodaja 14. marec Avla Doma Kulture Kamnik
Tržnica slaščic 21.03. Kamniška tržnica
Turnir v odbojki 28.03. Športna dvorana Kamnik
Zaključni dogodek – Koncert Il Divjih, Adija Smolarja in pevk GSŠRM
07. april Dom kulture Kamnik

 

Aktivisti Študentskega kluba Kamnik uživamo v organizaciji Dobrodelnega marca in smo nanjo izjemno ponosni. Vse to počnemo popolnoma prostovoljno in smo se odpovedali vsakemu plačilu, saj trdno verjamemo v pomembnost širjenja solidarnosti med ljudmi, še posebej med mladimi.

Doris Jeretina,
vodja Dobrodelnega marca

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve