Naslovnica / Črna kronika / Sveča je v spalnici zanetila požar

Sveča je v spalnici zanetila požar

Zgolj hitremu posredovanju gasilcev se gre zahvaliti, da zaradi požara, ki ga je povzročila sveča v spalnici, sinoči na Kovinarski ulici ni zgorela cela hiša.

Včeraj zvečer, nekaj po 21. uri, so bili gasilci obveščeni, da gori v spalnici vrstne stanovanjske hiše na Kovinarski ulici v Kamniku. Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Kamnik, ki so na kraj prihiteli s štirimi gasilskimi vozili in šestnajstimi gasilci (še 20 jih je bilo v pripravljenosti, k sreči pa so s hitrim in učinkovitim ukrepanjem uspeli požar pogasiti, še preden so se plameni iz sobe razširili na celo vrstno hišo.

Gasilci so potem, ko so požar ukrotili, na prosto iznesli še ožgane elemente ter stavbo temeljito prezračili, vseeno pa je požar povzročil toliko škode, da so morali stanovalci prenočiti pri sorodniki, v prihodnjih dneh pa jim bo, do sanacije stanovanja, začasno namestitev zagotovila Občina Kamnik.

 

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana naj bi požar povzročila sveča, ki je bila prižgana v sobi, ogenj pa se je razširil na bližnje predmete in pohištvo. K sreči v požaru ni bil nihče poškodovan, po prvih ocenah pa je nastalo za kakih 10.000 evrov materialne škode.

Policisti so opravili  ogled  kraja  in  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil zaradi suma kaznivega  dejanja  povzročitve  splošne  nevarnosti, o svojih ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Foto: PGD Kamnik