Naslovnica / NOVICE / Tehnični prevzem sedežnice na Veliki planini je uspel, s sedežnico se bo najbrž mogoče peljati že v soboto

Tehnični prevzem sedežnice na Veliki planini je uspel, s sedežnico se bo najbrž mogoče peljati že v soboto

Tehnični prevzem prenovljene sedežnice na Veliki planini je uspel brez težav, velikoplaninski žičničarji, pa se nadejajo, da bodo z Ministrstva za infrastrukturo že v petek popoldne dobili obratovalno dovoljenje.

Z nemalo vloženega dela in truda je zaposlenim v družbi Velika planina, d.o.o. uspešno in brez večjih težav prestati zahteven tehničen prevzem prenovljene sedežnice. Odpraviti, oz. bolje rečeno, urediti morajo zgolj še par malenkosti, kar jim bo, po besedah vodje obratovanja Andreja Potočnika, ki v telefonskem pogovoru ni mogel prikriti očitnega zadovoljstva, vzelo zgolj kaki dve, ali tri uri časa.

resevalna vaja sedeznica 102

Žičničarji z Velike planine zdaj čakajo zgolj še na poročilo o uspešno izvedenem tehničnem prevzemu, ki naj bi ga dobili v petek dopoldne, nato pa ga bo, prav tako izjemno zadovoljen direktor družbe Velika planina – Leon Keder, domala še toplega nemudoma nesel na Ministrstvo za infrastrukturo, ki bo na podlagi poročila in druge zbrane dokumentacije izdalo uporabno dovoljenje. Na Ministrstvu za infrastrukturo, kjer so o vsem skupaj že obveščeni, so kljub dopustniškemu času pokazali precejšno odzivnost in razumevanje, tako da naj bi bilo obratovalno dovoljenje za sedežnico predvidoma izdano že v petek popoldne.

sedeznica

S pridobitvijo obratovalnega dovoljenja bo izpolnjen še zadnji pogoj, da prenovljena sedežnica na Veliki planini lahko začne ponovno obratovati, ponovnega obratovanja sedežnice, ki ga vsi skupaj že kar nekoliko nestrpno čakamo, pa se bodo zagotovo razveselili tudi harmonikarji, ki se bodo v soboto udeležili tradicionalnega, že 19. velikega srečanja harmonikarjev na Veliki planini, zagotovo pa tudi številni obiskovalci, ki se jim bodo pridružili na Zelenem robu.