Naslovnica / ŠPORT / Tekači KGT Papež že na prvi tekmi s kopico odličnih uvrstitev

Tekači KGT Papež že na prvi tekmi s kopico odličnih uvrstitev

Prva tekma v Pokalu Slovenije v gorskih tekih zelo uspešna za tekače KGT Papež: kar 17 tekačev na zmagovalnih stopničkah, Cvet, Teraž, Klemenc in Mikloša, državni prvaki med veterani

Miran Cvet, zmagovalec teka in državni prvak med veterani

Miran Cvet, zmagovalec teka in državni prvak med veterani

Prva tekma v Pokalu Slovenije v gorskih tekih je bil 24. tek na Osolnik, ki je štelo tudi kot državno prvenstvo za veterane. Na 4,7 km dolgi progi z vzponom 525 m je kar 7 veteranov KGT Papež v različnih kategorijah osvojilo zmagovalne stopničke. Državni prvaki so bili Miran Cvet, Franci Teraž, Tone Klemenc, Petra Mikloša, podprvakinja Urša Trobec, prejemnika brona pa Mirko Janjatovič, Bojan Kožuh, Ivan Urh je bil četrti.

Tudi v otroških kategorijah so prednjačili najmlajši tekači KGT Papež.

Med mlajšimi dečki/deklicami na progo 0,6km sta bila zmagovalca Izak Poljanšek in Maša Viriant, Maj Križnar je bil drugi, Žan Grčar deveti. Peta in šesta sta bili Lana Poličnik in Viktorija Dolinšek, deveta Zoja Kranjec, enajsta Izza Škrtič.

Med dečki je bil zmagovalec proge 1,3km Aleš Prelovšek, Hana Dobovšek je bila druga. Četrta in peta sta bila Miha in Rok Podbregar.

Tudi pri starejših dečkih ( 1,9 km) je zmaga pripadla Roku Sušniku, tretje mesto Mihi Oražmu, od 4. -6. mesta so sledili Nejc Uršič, Žan Kranjec in Grega Zagorc.

 

Zmagovalec teka je bil Miran Cvet (4,7 km) s časom 25:12, med ml. veterani je bil Metod Bregar četrti, sedmi pa Mirko Janjatovič. Med člani sta 7. in 8. mesto zasedla Gregor Mlakar in Martin Koželj.   Pri starejših veteranih je bil prvak Franci Teraž, 4.in 5. mesto sta pritekla Bojan Kožuh in Tone Klemenc, Ivan Urh je bil 18. Pri članicah je 9. mesto pripadlo Nini Oražem, med mlajšimi veterankami je 1. mesto zasedla Petra Mikloša, Uška Trobec pa tretje.

Mladinki Ana Čufer in Lucija Pevec sta zasedli zmagovalne stopničke na 1. in 2. mestu, mladinec Aljaž Božič pa 2. mesto, Marino Mekiš je bil peti.

Na maratonu Treh src v Radencih pa je za temnopoltimi tekači kot prvi Slovenec pritekel na cilj Mitja Kosovelj s časom 2:20:20.

Čestitamo!

Mira Papež