Naslovnica / ŠPORT / Tekma svetovnega pokala na Češkem – Naglič 42., razočarani Kranjc 106.

Tekma svetovnega pokala na Češkem – Naglič 42., razočarani Kranjc 106.

Člana kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Gregor Krajnc sta v soboto nastopila na prvem svetovnem pokalu sezone 2017 za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Na Češkem, v Novem Mestu na Morave, je bil boljši Naglič na 42. mestu, Krajnc je končal na 106. mestu. Naglič je za zmagovalcem z Norveške Pettrom Fagerhaugom zaostal za 5:26 minute, Krajnc pa za 9:52 minute.
“Prvi letošnji svetovni pokal je za mano. Na štartu nas je bilo nekaj več kot 160 tekmovalcev. S tekmo sem zadovoljen, saj so mi do norme za svetovno prvenstvo zmanjkale le štiri sekunde, katere pa verjamem, da bi ulovil, če ne bi v prvem krogu imel smole ter padel. Zaostanka za prvim sem imel 5:26, kar je več kot odlično. Zasedel sem sicer 42. mesto, ampak vse kar je pomembno je zaostanek za prvim. Naslednji vikend dirkamo na naslednjem svetovnem pokalu v Nemčiji, kjer pa mi je proga še bolj pisana na kožo. Hvala vsem sponzorjem, trenerju in spremljevalni ekipi,” je po tekmi razložil Naglič.
 
“Z mestom sem razočaran, nisem si predstavljal tako izenačene tekme. Zaostanek slabih 10 minut je zadostoval za 106. mesto. To je svetovni pokal. V startnem krogu sem se malo zapletel. Potem pa je šlo, kolikor je šlo,” je dodal Krajnc.
 
Naslednji konec tedna Nagliča in Krajnca čaka nov svetovni pokal v nemškem Albstadtu.
 
Calcit Bike Team
X