Naslovnica / ŠPORT / Tekmovalci komaj čakajo 20. Kamniški kros

Tekmovalci komaj čakajo 20. Kamniški kros

Gorski kolesarji odštevajo dneve do naslednje dirke, ki bo ena od vrhuncev na slovenskih tleh. V nedeljo se bodo pomerili na že 20. Kamniškem krosu, ki ima oznaki UCI C.1, šteje pa tudi za točke slovenskega pokala SloXcup. Člani domačega Calcit Bike Teama se dirke razumljivo veselijo, ob dobri formi bo skušali osvojiti točke za lestvico UCI.

Na dirko pridejo poleg najboljših Slovencev tudi številni mednarodno znani gorski kolesarji iz sosednjih držav, denimo lanski zmagovalec Kamniškega krosa Luca Braidot, ki je lani tekmoval tudi na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru in bil sedmi. Manjkal ne bo niti njegov brat dvojček Daniele Braidot, pa madžarski prvak Andras Parti, hrvaški prvak Filip Turk …

Na startu bo tudi najboljša Slovenka zadnjih sezon in večkratna zmagovalka Kamniškega krosa Tanja Žakelj, ki bo med tekmicami imela zmagovalko omenjene dirke leta 2012 Ukrajinko Irino Popovo ter srbsko državno prvakinjo in udeleženko olimpijskih iger v Riu Jovano Crnogorac.

Naši člani so pred dirko strnili misli o pričakovanjih:

Rok Naglič: »Na kamniškem krosu si res želim dobre uvrstitve. Glede na to, da je to dirka razreda C1 in pričakujem zelo veliko konkurenco, bi mi bila uvrstitev med prvih 15 pred domačimi gledalci res zelo zadovoljiva. Trenutna forma se mi zdi kar dobra in upam, da bo vse skupaj šlo le še navzgor proti svetovnemu pokalu.«

Gregor Krajnc: »Kamniška proga mi nekako ne ustreza. Mogoče sedaj, ko bo malo spremenjena in bo kaj boljše. Pripravljen sem, gremo si še pogledati, kako točno poteka in v nedeljo gas.«

Tina Perše: »Kamniški kros je zame vedno posebna tekma. Proga je zanimiva, fizično zahtevna, vzdušje pa je super. V zadnjih letih sem samo enkrat tekmo odpeljala dobro in to ostaja izziv za prihodnje dirke. Trenutno moja forma ni najboljša, po Langenloisu sem imela skoraj dva tedna premora zaradi zdravstvenih težav. Nimam velikih pričakovanj, se pa zelo veselim dirke.«

Jure Belak: »Kamniški kros, domača dirka, vedno super organizirana in obiskana, s strani tekmovalcev in obiskovalcev. Apetit je velik. Forma raste, v Vrtojbi je šlo pol dirke dobro, potem pa težave s hrbtom, ki jih ta teden rešujemo s popravki pozicije in v centru Sportfizio. Naj se že v nedeljo poklopi!

Še dva člana Luka Tavčar in Boštjan Hribovšek bosta na dirko prišla skorajda direktno s Hrvaške, kjer bosta do sobote dirkala na etapni dirki 4Islands, na kateri sta lani končala na skupnem tretjem mestu.

Tekmovanje se bo v centru Kamnika začelo ob 10. uri s startom kategorije do 15 let, sledili bodo mladinke, amaterji in amaterke, veterani in veteranke, kategorije do 7, 9, 11 in 13 let, vrhunec dneva pa bo ob 14.15 s startom moških elite in U23. Minuto za njimi bodo startale ženske elite in U23. Tem bosta sledili še kategoriji do 17 in 19 let.

Tudi letos bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši, poganjalčki bodo startali bo 16.45, 15 minut kasneje pa bo podelitev priznanj vsem najboljšim.

Seznam prijav lahko spremljate na https://prijavim.se/calendar/checkings/1678/20__XCO_Kamnik__C1_2017/

Na spletni strani prijavim.se bo mogoče dirko preko rezultatov spremljati v živo.

Calcit Bike Team