Naslovnica / NOVICE / Tekmovanje harmonikarjev in rekorden obisk Velike planine

Tekmovanje harmonikarjev in rekorden obisk Velike planine

V soboto, 29. julija je na Veliki planini pred gostiščem Zeleni rob potekalo že 21. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev. Letos se je za zmago potegovalo kar 63 tekmovalec, prvič kar v petih skupinah.

Velika planina je ta dan beležila letošnji rekordni obisk tudi na nihalki, saj je Veliko planino z nihalko obiskalo kar 1400 obiskovalcev.

Kot se za harmonikarje spodobi, je bilo veselo že na spodnji postaji nihalke, ko so brusili prste na svojih harmonikah ter trenirali za prihajajoči nastop. Veselje se je nadaljevalo tudi pred gostiščem Zeleni rob, kjer dobre volje in idej za domače viže ni zmanjkalo! Zvesti navijači in spremljevalci tekmovalcev so navijali in ploskali, veselje ob zvokih harmonike pa se je zavleklo še pozno popoldan.

Poletnega dogajanja na Veliki planini pa še ni konec, saj se bo ta konec tedna, 6. avgusta 2017, na Veliki planini odvijal “Dan trniča”, ko se bodo na planini zvrstile različne delavnice ter prikazi izdelovanja trniča, večina dogodkov pa bo potekala pred Preskarjevim muzejem.

Se pa v teh dneh Veliko planino splača obiskati tudi zaradi prijetnih temperatur, ki so precej bolj znosne, kot v dolini.

Ta vikend na Veliki planini

Sobota, 5.8.2017
Vodeni ogled Velike planine – Pričetek vodenega ogleda je ob 10.30 na najvišji točki Velike planine – Gradišče. Zaključimo ob 13.30 pred gostiščem Zeleni rob. Cena vodenega ogleda je 6€, vstopnico pa lahko kupite ob nakupu vozovnice za nihalko.

Nedelja, 6.8.2017
Dan trniča na Veliki planini – V nedeljo bodo na Veliki planini, pred Preskarjevim muzejem, potekale različne delavnice. Vse od prikaza molže, sirjenja po starem, izdelovanje trniča ter rezljanja pisav si boste lahko ogledali med 10. in 17. uro!

Maša v kapeli Marije Snežne bo v soboto, 5.8. ter nedeljo, 6.8. ob 11. uri dopoldan!