Naslovnica / NOVICE / Na parkirišču zaparkiral in udaril invalida

Na parkirišču zaparkiral in udaril invalida

Objavljamo šokanten posnetek brezobzirnega voznika, ki je na parkirišču najprej zaparkiral invalida, nato pa ga, ko je invalid na vozičku upravičeno protestiral, celo udaril.

No, k sreči je šlo tokrat zgolj za zaigran, vendar zelo nazoren filmski prizor, ampak ne zatiskajmo si oči, kajti tovrstne stvari se vse prepogosto tudi v resnici dogajajo.

Na težave gibalno oviranih oseb, ki jim jih povzročajo brezobzirni vozniki s kratkim in nazornim filmom opozarjajo tudi varovanci kamniškega CIRIUS-a, ki smo ga povsem slučajno zasledili na spletu.

Tudi “parkiranje za 5 minut” lahko gibalno oviranim osebam predstavlja veliko težavo, zdravi vozniki, ki jim je tako težko narediti nekaj korakov več, pa vsem tistim, ki bi z največjim veseljem hodili tudi kilometre daleč, pa žal ne morejo, pomenijo nepremostljivo oviro.

Avtorja filma, pri nastanku katerega so sodelovali Maša, Manca, Haris, Adi, Vid in Matej, sicer ne poznamo, predvidevamo pa, da je nastal v CIRIUSU.

Ogled filma toplo priporočamo vsem voznikom, ki ob parkiranju mislijo zgolj nase, najbrž pa ne bo nič narobe, če film delite tudi s svojimi prijatelji.

 

X