Naslovnica / ŠPORT / Timotej Bečan in Jasmina Jelovšek sta zmagovalca teka k Sv. Primožu

Timotej Bečan in Jasmina Jelovšek sta zmagovalca teka k Sv. Primožu

V organizaciji Ivana Urha in KGT Papež  je bil organiziran že 23. tek k Sv. Primožu, ki se ga je klub dežju udeležilo preko 80 tekačic in tekačev.

Tekmovalci so se preskusili na dveh trasah, krajša je bila dolga 500 metrov z višinsko razliko 40 metrov, daljša pa 3,5 kilometrov, z višinsko razliko 400 metrov. Cilj obeh dolžin je bil na vrhu Sv. Primoža.

Kljub dežju so bili vtisi vseh udeležencev pozitivni, navdušeni pa so bili tudi nad vremenskimi pogoji.

Med člani A je zmagal Timotej Bečan (KGT PAPEŽ KAMNIK), ki je bil tudi absolutno najhitrejši, na vrh pa je pritekel s časom 16:38 minut.

Drugi je bil Luka Kramarič (B3 SERVIS ADIDAS) s časom 17:35, tretji pa Nejc Blatnik (ŠD VERTIKALA) z zaostankom minuto in 51 za zmagovalcem.

Zmagovalec Dugi otok trail teka Boštjan Erjavšek – Beli (CALCIT BIKE TEAM), ki se je uvrstil na 5. mesto med člani, je povedal:

Med članicami je zmagala Jasmina Jelovšek (GT PAPEŽ KAMNIK), ki se je na progo podala prvič. Traso je pretekla v 20 minutah in 17 sekundah.

Druga je bila Ana Vrečar (TK ŠMARNOGORSKA NAVEZA) s časom 21 minut in 53 sekund, za 2 minuti in pol za zmagovalko pa je zaostala tretja članica Tina Klinar.

Med člani B je zmagal Simon Alič (ŠD NANOS PODNANOS), ki je v cilj prišel s časom 18 minut in 4 sekunde.

Drugi je bil Dušan Globočnik z zaostankom 56 sekund, tretji pa Tomo Petek (ŠD ŠMARTNO), ki je za zmagovalcem zaostal 2 minuti in sekundo.

Med veterani A je zmago osvojil Franci Sušnik (KGT PAPEŽ KAMNIK) s časom 21:48. Drugi je bil Lado Kveder (ŠKD MEKINJE), ki je za razdaljo porabil 10 sekund več od zmagovalca, tretji pa je bil Redža Škrijelj s časom 23:03.

Prvo in drugo mesto med veterani B sta osvojila člana ŠKD MEKINJE. Zmago  je osvojil Bojan Galin s časom 22:09, drugo mesto pa z minuto in 36 sekund zaostanka Tone Klemenc. Tretji je bil Zdravc Ručigaj (ŠD PRESERJE) s časom 26:45.

Med veterankami je bila najhitrejša Boža Meža, druga je bila Helena Bogataj in tretja Ivica Žlogar. Najhitrejša je do cilja potrebovala 27 minut in 48 sekund, drugouvrščena je bila za 15 sekund, tretjeuvrščena pa za 17 sekund počasnejša od zmagovalke.

V kategoriji so se pomerili zgolj člani domačega kluba KGT PAPEŽ KAMNIK. Nejc Uršič je s časom 19:13 za seboj pustil klubske kolege. Drugi je bil Tine Habjan s časom 20:12, tretji pa Domen Avbelj s časom 20:31.

Uspešno jih je lovila edina mladinka Nuša Mali (AK DOMŽALE), ki je traso pretekla s časom 21:03.

Na daljši razdalji so se pomerili tudi starejši in mlajši dečki in deklice. Med starejšimi dečki je bil najhitrejši Aleš Prelovšek (KGT PAPEŽ KAMNIK) s časom 21:39 in bil 59 sekund hitrejši od klubskega kolega Izaka Poljanška.

Med dečki je bil Nik Romšak (KGT PAPEŽ KAMNIK) za 5:40 minut hitrejši od Jošta Petka (ŠD ŠMARTNO). S traso je opravil v 23:36 minutah.

Med deklicami pa je zmagala Viktorija Dolinšek (KGT PAPEŽ KAMNIK) s časom 24:08 pred Lejlo Osolnik (+3:04).

Na krajši trasi so se pomerili dečki in deklice letnik 2007 in mlajši.

Med dečki I je zmagal Filip Pavlin (KGT PAPEŽ KAMNIK) pred Jakobom Krapežem (ZŽS STRANJE) in Luko Petkom (KGT PAPEŽ KAMNIK). Med deklicami I je bila najhitrejša Alja Uršič pred Iris Pogačar (obe ZŽS STRANJE).

V kategoriji dečki II pa je zmagal Leon Bužan Pešovski pred Nejcem Petkom (oba KGT PAPEŽ KAMNIK) pred Anžetom Rusom (ZŽS STRANJE). Med deklicami II je bila najhitrejša Neža Žagar (KGT PAPEŽ KAMNIK) pred Kajo Krapež (ZŽS STRANJE).

Več o 23. teku k Svetemu Primožu: https://prijavim.se/index_page/news/6563/becan_in_jelovskova_zmagovalca_teka_k_sv__primozu/#lang

Besedilo in foto: Prijavim.se