Naslovnica / ŠPORT / Tina Perše zmagala v Samoborju, Gregor Kranjc pa je bil sedmi

Tina Perše zmagala v Samoborju, Gregor Kranjc pa je bil sedmi

Drugo junijsko nedeljsko je Samobor gostil mednarodno dirko prve kategorije (UCI C.1) za gorske kolesarje v olimpijskem krosu, ki je hkrati štela tudi za slovenski pokal. Člani Calcit Bike Teama so bili tam spet zelo uspešni. Tina Perše je zmagala med članicami, Gregor Krajnc je bil med člani sedmi, Rok Naglič deveti, Boštjan Hribovšek 13., Luka Tavčar 15., Peter Zupančič pa 22.

Zmage med člani se je veselil Avstrijec Alexander Gehbauer, Krajnc je za njim zaostal 7:39 minute, Naglič 8:07, Hribovšek 11:21, Tavčar 11:33, Zupančič pa 16:48 minute. Peršetova je najbližjo zasledovalko Hrvatico Gorano Težak premagala za eno minuto in 17 sekund.

»Od štarta je bil selektiven tempo, nato se je naredila skupina od tretjega do sedmega mesta, s katero sem si pomagal po ravninskih delih. Šel sem nekako svoj tempo, saj sem vedel, da dirka ne bo kratka. Na spustih sem se poskušal kar se da spočiti in delati čim manj napak. Zadnji krog so me spremljale tudi bele miške, ampak smo priborbali do 7. mesta na zame eni najtežjih dirk v sezoni. Hvala vsem navijačem ob progi za navijanje,« je menil Krajnc.

»Štartal sem dobro in peljal svoj tempo, saj v prvem krogu žal nisem mogel držati najboljših. Prvi krog sem prišel na 13. mestu, nato se je dirka zame šele začela. Iz kroga v krog sem bil hitrejši, ujel sem skupino pred seboj in jo v zadnjem krogu pustil za seboj, končal pa na 9. mestu. Dirka je bila res težka, ampak sem zelo užival v njej, saj mi je kar pisana na kožo. Kapo dol vsem navijačem, ki so danes navijali za nas. Res je bilo dobro vzdušje,« pa je razložil Naglič.

Tudi v drugih kategorijah so bili člani kamniškega kluba izvrstni. Na stopničkah so končali Uroš Mikelj, ki je slavil v kategoriji masters A, Bojan Kemprl, ki je bil tretji v masters C, Nika Dečman je bila tretja med mladinkami, med amaterji je bil najhitrejši Mohor Vrhovnik. Jaka Starman je bil prvi v kategoriji do 15 let, med dečki do 11 let je bil tretji Jan Boltar, med deklicami do 13 let je s tekmicami opravila Hana Kranjec Žagar. V kategoriji do 9 let je Calcit slavil dvojno zmago, prvi je bil Jaka Tominšek, drugi pa Nik Auer. V isti starostni kategoriji je Ana Inkret osvojila tretje mesto. Na prvem in drugem mestu sta v U7 končala tudi Tajda Šoštarko in Ula Ravnikar Bolčina.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate na povezavi: Rezultati Samobor

Naslednjič se bodo gorski kolesarji pomerili v soboto v Kočevju, takrat bo tudi državno prvenstvo.

Calcit Bike Team
Fotografija: Prijavim.se