Naslovnica / NOVICE / Tinkara Jeras in Manca Zabret dobitnici študentske Prešernove nagrade

Tinkara Jeras in Manca Zabret dobitnici študentske Prešernove nagrade

Na dan rojstva našega največjega pesnika, Franceta Prešerna, so na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani svečano podelili študentske Prešernove nagrade za študijsko leto 2014/2015.

PODELITEV ŠTUDENTSKIH PREŠERNOVIH NAGRAD NA ZDRAVSTVENI FAKULTETI

Na slavnostni prireditvi, kjer so poudarili pomen posameznikov, ki se izkazujejo s svojim delom, intuzijazmom in vztrajnostjo, so nagrado podelili tudi petim mladim diplomantkam delovne terapije, ki so naredile raziskovalno diplomsko nalogo z naslovom Spremembe okupacij matere zaradi rojstva otroka in spremljajočih poporodnih duševnih stisk. Med avtoricami, ki so si delo enakomerno porazdelile in se poglobile v raziskavo, s katero so opravile inovativno delo in pripomogle k napredku te zelo pomembne vede sta bili tudi Tinkara Jeras iz Zgornjega Tuhinja in Manca Zabret iz Most pri Komendi. Diplomsko delo sta kreirali skupaj z Urško Bogataj, Špelo Pozvek in Špelo Zupančič.

studentska presernova mf1

Med dobitnicami študentske Prešernove nagrade na Medicinski fakulteti sta tudi Tinkara Jeras iz Zgornjega Tuhinja (prva z leve), Manca Zabret iz Most pri Komendi (prva z desne)

Dekleta so dobila eno od štirih nagrad, na osnovi zahtevnih kriterijev in v hudi konkurenci številnih del.