Naslovnica / ŠPORT / Tjaša Vrtačič – absolutna državna prvakinja v akvatlonu

Tjaša Vrtačič – absolutna državna prvakinja v akvatlonu

Minuli vikend je članom Triatlonskega kluba Krško uspelo izvesti državno prvenstvo v akvatlonu, poimenovano Akvatlon Rajhenburg.

Po priporočilih NIJZ-ja je bila tekma, ki ponavadi vsebuje tekaški, plavalni in ponovno tekaški del, tokrat izvedena le tako, da so tekmovalci najprej plavali in nato tekli. Glede na »sušo« kar se tiče tekmovanj, ki potekajo pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije pa je bilo tekmovalcev skoraj še enkrat več kot lani.

Kamničani so ponovno krojili vrhove v številnih kategorijah.

Članica Trisporta, Tjaša Vrtačič, ki je uspešno zaključila 1. letnik fizioterapije, je osvojila naslov absolutne državne prvakinje, pred drugo uvrščeno Nežo Pogačar (Utrip) in tretjeuvrščeno Simono Dolinar Majdič (TK Ribnica).

Naslove državnih prvakov po kategorijah so poleg Tjaše osvojili še: Lun Ilar, Miro Kregar (vsi TK Trisport), Domen Bojanc, Neža Pogačar in Neža Turšič (vsi Utrip).

Na zmagovalnem odru pa so na drugo ali tretjo stopničko v svojih kategorijah stopili še: Nal Ilar, Zarja Pančur,  Manca Maradin, Jan Škrjanc, Jana Levec in Zvezdan Martič (vsi TK Trisport), Marcel Pavlin, Žiga Podgoršek, Mark Mandič in Neža Mohar Gradišek (vsi Utrip).

Ta konec tedna bodo triatlonci tekmovali na državnem prvenstvu v duatlonu, ki bo v Logatcu, naslednjo soboto pa bodo svoje moči preizkusili še v triatlonu na Bledu, ki ga že vrsto let organizira TK Trisport Kamnik.

Nataša Planko