Naslovnica / ŠPORT / Tjaša Vrtačič in Jan Škrjanc sta v samem vrhu mešala štrene na tekmi za mladinski evropski pokal

Tjaša Vrtačič in Jan Škrjanc sta v samem vrhu mešala štrene na tekmi za mladinski evropski pokal

Minulo nedeljo sta Tjaša Vrtačič in Jan Škrjanc tekmovala v romunski Tulcei. Ponovno sta se pomerila z najboljšimi evropskimi mladinci na tekmi za mladinski evropski pokal.

V Slovenijo sta se vrnila zadovoljna, saj je Tjaša zasedla 4. mesto, Jan pa je bil 6, na svojih FB straneh pa sta o tekmi zapisala:

Tjaša:  »Na današnji ETU tekmi v Tulcei so bile dosegljive tudi stopničke, a se žal ni izšlo, saj sem v cilj prišla kot četrta. Na plavanju sem še tesno sledila najboljši Madžarki, vendar mi je na kolesu pričelo zmanjkovati moči, na teku pa sem imela krče. Lahko rečem, da sem imela res slab dan, čeprav sem se trudila odtekmovati kar najbolje. Upam, da se bom v prihodnjih dneh malce spočila in da bom do naslednje tekme evropskega pokala, ki bo pri nas na Bledu, spet imela tiste prave občutke.«

 

Jan: »Končno! 6.mesto na ETU tekmi v Tulcei je moj najboljši dosežek letos na ETU tekmah, s katerim sem zadovoljen. Pa vendar je vedno lahko bolje. Splaval sem v prvi skupini petih tekmovalcev, ki pa na kolesu ni bila dovolj motivirana za delo in druga skupina nas je ujela. Tek je bil dober in končno 6.mesto je (ponovno) ponovitev mojega najboljšega rezultata na ETU tekmah.«

Od Slovencev je nastopil še Žiga Hutter iz Maribora, ki je zasedel 8. mesto.

Pri dekletih je zmagala Márta Kropkó (Madžarska), pred rojakinjo Fruzsino Dóro Kovács in Roni Cohen (Izrael).

Pri fantih je zmagal Thomas Guilmot (Belgija), pred Janom Baderjem (Austrija) in Máté Jankovom (Madžarska).

Naslednja tekma za Evropski pokal ju čaka na Bledu in organizira jo njun domači klub Triatlonski klub Trisport. Držimo pesti!

Nataša Planko