Naslovnica / ŠPORT / Tjaša Vrtačič je triatlonka leta 2020

Tjaša Vrtačič je triatlonka leta 2020

Ob koncu iztekajočega se leta, ki ga je tudi v triatlonskem svetu zaznamovalo pomanjkanje domačih in tujih tekmovanj, je Triatlonska zveza Slovenije razglasila tudi zmagovalce pokalov, najboljše cici triatlonke in triatlonce ter najuspešnejšega organizatorja tekmovanja na domačih tleh.

Ponovno so podelili naslov Triatlonec in Triatlonka leta. Tradicija je že, da grejo najvišji naslovi, ki jih podeli Triatlonska zveza Slovenije v Kamnik. Tokrat sta čast reševali dekleti.

Tjaša Vrtačič, članica TK Trisport Kamnik, je Triatlonka leta 2020, v kategoriji mlajših članic. V sezoni 2020 je Tjaša nastopila na mednarodnem tekmovanju ETU Sprint Triathlon European Cup. Postala tudi državna prvakinja v olimpik triatlonu in akvatlonu.

Triatlonka leta 2020, v kategoriji mladink je Neža Pogačar, članica TK Utrip, ki je v sezoni 2020 dosegla 17. mesto na tekmi Olsztyn ETU Triathlon Junior

Med malimi oziroma cici triatlonkami in triatlonci pa je bilo nagrajenih 20 triatlončkov začetnikov, 24 izkušenih triatlončkov in 14 super triatlončkov. Med njimi so bili: Manca Pogačar, Tamara in Patricija Ferbežar, Teo Verbič, Luka Turšič, Maj Mandič, Jaka Mlakar, Jakob Klemen, Juš Ogrin, Ažbe Pajek, Erik Polajnar (vsi TK Utrip), Lana Strgar, Lara Simičak, Ažbe Urh in Anže Pungertar (vsi TK Trisport).

Letos uradne podelitve ni bilo, vseeno pa je na naslova kamniških klubov prišlo kar nekaj priznanj za osvojena prva tri mesta v kategorijah.

 

V Triatlonskem pokalu so bili zmagovalci: Marcel Pavlin, Domen Bojanc, Neža Pogačar  (vsi TK Utrip), Jan Škrjanc, Tjaša Vrtačič, Miro Kregar in Zlatko Kompan (vsi TK Trisport).

 

2. ali 3. mesto v pokalu pa so osvojili: Vita Pilih, Tanja Kompan, Tomaž Pilih, Zvezdan Martič, Jan Lipovšek (vsi TK Trisport), Nace Mlakar, Žiga Podgoršek in Neža Mohar Gradišek (vsi TK Utrip).

V duatlonskem pokalu pa so priznanja za najvišja tri mesta po kategorijah prejeli: Jana Levec, Tanja Kompan, Manca Maradin, Jan Lipovšek, Miro Kregar (vsi TK Trisport), Domen Bojanc, Neža Pogačar, Marcel Pavlin, Martin Mlakar, Žiga Podgoršek in Neža Mohar Gradišek (vsi TK Utrip).

V upanju, da bo v letu 2021 več tekem in manj omejitev, triatlonci že trenirajo za novo sezono.

Zapisala: Nataša Planko