Naslovnica / ŠPORT / TK Trisport znova uspešno izpeljal triatlon na Bledu

TK Trisport znova uspešno izpeljal triatlon na Bledu

Triatlonski klub Trisport je včeraj organiziral Triglav triatlon Bled. Tekma je potekala ves dan in ne organizatorjev, ne tekmovalcev in celo gledalcev ni zmotilo celodnevno deževje.

Tokrat je bil najpomembnejši prvi štart, saj je bila to tekma za Evropski mladinski pokal. Tekmovalo je preko 120 tekmovalk in tekmovalcev iz 22 držav. Uspeh tekme je bil še toliko večji, ker sta na zmagovalne stopničke stopila naša najboljša mlada triatlonca. Eva Skaza je bila druga, za Nemko

Liso Tertschi in pred Avstrijko Thereso Feuersinger, Kamničan Matevž Planko pa se je uvrstil na tretje mesto za Švedom Gabrielom Sandörjem in Madžarom Márkom Dévayem.

Preizkušnja je štela tudi za državno prvenstvo v super šprint triatlonu in Matevž si je na tekmi priboril tudi naslov državnega prvaka, na drugi stopnički se mu je pridružil sotekmovalec iz TK Trisport Exoterm Klemen Bojanc, tretji pa je bil Mark Mandič , TK Utrip.

V dopoldanskem času so se v super šprint triatlonu za državno prvenstvo pomerili še kadeti in kadetinje. Med Trisportovci je državna prvakinja je postala Gaja Perko, na stopničkah pa sta se ji pridružili Ajda Ahačič in Urška Bernot.

V akvatlonski preizkušnji so od domačih tekmovalcev na stopničke stopili: Anja Hribar, Luka Dežman, Mark Šporn, Pija Šporn, Nik Belaj, Anže Dežman in Lina Ilar, vendar so bili prav vsi otroci, ki so včeraj tekmovali v hudem nalivu zmagovalci in pravi junaki.

Popoldan je potekalo še državno prvenstvo v olimpik triatlonu. Državna prvakinja je postala Anja Rugelj KK Encijan, pred Marušo Klemenc, TK UTRIP. Med moškimi je slavil Jaroslav Kovačič, ŠD Posavje pred Domnom Dornikom in Janezom Klančnikom, oba ŠRK Celje. Trisportovi triatlonci pa so ponovno osvojili nekaj državnih naslovov po kategorijah: Tjaša Žnidar, Andreja Gradišar, Miro Kregar, Bojan Trojar, 2. je bil Jan Lipovšek ., 3.mesto pa je pripadlo Marku Hrenu in Viktorju Ekartu.

Da pa na triatlonu Bled prav vsak lahko preizkusi svoje moči, smo pripravili še triatlon za vsakogar in pa štafete. Med mešanimi štafetami so zmagali predstavniki domačega kluba v sestavi Capuder, Štiftar, Agnič, na stopničke pa sta stopila še naša Mateja Mencin in Miha Pančur.

Na Triatlonu Bled sta kot paratriatlonca nastopila tudi slepa triatlonca in oba uspešno opravila triatlon za vsakogar; nastopila sta Alen Kobilica s spremljevalcem Mitijo Morijem in Kamničan Aleš Dragar s spremljevalcem Alešem Rodetom.

Organizacija tokratnega Triglav triatlona Bled je bila velik zalogaj. Pomagalo je več kot 100 ljudi, predvsem staršev otrok, ki so vključeni v Triatlonsko šolo Trisport in vodstvo in trenerji kluba smo jim za to res iskreno hvaležni. Brez take podpore in požrtvovalnosti nam zagotovo ne bi uspelo. Čestitke tekmovalcem in vsem sodelujočim pri izvedbi tekmovanja.

Nataša Planko