Naslovnica / KULTURA / Tomaž Schlegl zbira sredstva za izdajo nove pravljice

Tomaž Schlegl zbira sredstva za izdajo nove pravljice

Kamniški arhitekt Tomaž Schlegl, avtor več pravljic, številnih odmevnih arhitekturnih rešitev, predvsem pa znamenitega Kipa svobode, ki je lani, tako ob postavitvi, kot tudi ob uničenju vzbudil nemalo pozornosti, se je v zbiranje sredstev za izdajo nove pravljice o virusu, ki je spremenil svet, podal na Kikštarter.

Kot je zapisal v obvestilu za javnost, je njegovo arhitekturno delo v času pandemije novega koronavirusa povsem zastalo, obilico prostega časa pa je izkoristil za ustvarjanje nove slikovite pravljice z nepredvidljivim koncem, ki nosi naslov Sedem nepremagljivih.

Zaradi aktualne zgodbe je bil prepričan, da bo tematika knjige zanimala predvsem tiste, ki imajo korono tako ali drugače vseskozi na jeziku, torej naše »ugledne« slovenske politike, zaradi česar se je za pomoč pri izdaji obrnil tudi na predsednika republike, saj je mnenja, da bi bila lahko knjiga Sedem nepremagljivih v epidemičnih časih izvrstno protokolarno darilo, žal pa od njega ni prejel niti vljudnostnega odgovora.

 

Da bi pridobil sredstva za izdajo knjige, je le-to knjigo ponudil tudi vsem parlamentarnim strankam, tako levim kot desnim, kjer pa prav tako ni bilo odziva oziroma, kot je zapisal: »O, kako sem se motil, ko sem za hip pomislil, da z neprestanim pridiganjem o korona virusu delujejo »za narodov blagor«.«, kajti tu je bil ves trud zaman, brezploden in brez odgovora.

S prodajo knjige je poskusil tudi na ministrstvih, »ki so se s »humanimi ukrepi« tako močno »zavzemala« za blaženje krize«, vendar tudi tu brez kakršnega koli uspeha.

Ker mu je postalo jasno, da »ugledne« slovenske politike, tovrstna tematika v resnici sploh ne zanima, je poskusil še pri gospodarstvenikih, ki so mu sicer vsaj odgovorili, ampak odgovori so bili, zaradi nepredvidljive gospodarske situacije, zgolj negativni.

Zato se je odločil, da poskusi srečo še na platformi množičnega financiranja Kickstarter, kjer je projekt zaživel danes zjutraj.

Povezava: https://www.kickstarter.com/projects/schlegl/the-invincible-seven

Tomaž Schlegl se pri tem nadeja, da bo v 48-ih urah uspel zbrati 50% od slabih 3000 €, ki ga loči do zastavljenega cilja, kar bi njegove možnosti, da knjigo vendarle uspe izdati, vsekakor precej povečalo.

Če bi izid zanimive in aktualne pravljice Tomaža Schlegla morda želeli podpreti in omogočiti tudi sami, lahko obiščete spletno stran projekta na Kikstarterju:

https://www.kickstarter.com/projects/schlegl/the-invincible-seven in v desnem stolpcu izberete paket ter ga, kot gost (Continue as a guest), v zameno za nagrado, podprete s kreditno kartico, knjigo oz. nagrado pa boste, ko bo le-ta izšla, prejeli po pošti.