Naslovnica / KULTURA / Tople predjedi v samostanu za domišljijo naših malčkov

Tople predjedi v samostanu za domišljijo naših malčkov

Končno so na vrsto prišli tudi najmlajši občani kamniške občine, ki so najbrž že nestrpno čakali, da se s sproščanjem ukrepov in odprtjem igral pričnejo tudi dejavnosti, ki so njim zanimive.

Tako se je danes dopoldan v samostanu Mekinje odvil dogodek, namenjen prav najmlajšim: Vroča župa, ki jo sestavljata pripovedovalec Rok in inštrumentalist Goran.

Na odru se je odvilo kar nekaj glasbeno pripovedovalnih basni, ena izmed njih o osličku, ki je bil rojen na nedeljo, kar ga je obvarovalo pred vsem zlim, pa o mehki beli štručki, ki je pobegnila najprej svoji stvarnici, prav tako tudi volku in drugim, ki so ji prekrižali pot pri pobegu na prosto – ukanila pa jo je lisica, ona je štručko prav zvito prepričala, da ji sede na gobček in jo pojedla.

Za pravljičnim zajtrkom je prišla na vrsto še pripoved o zajčku, ki je neutrudno delal, lisica pa je njegovo trdo delo izkoriščala v nedogled.

Pripovedovalsko jutro je bilo prav zagotovo dobrodošla sprememba po nekajmesečnemu dolgčasu, mali poslušalci so z odprtimi usti in našpičenimi ušesi pozorno spremljali prav vsako besedo basni in pesmi, vsekakor pa so se iz naukov pravljic naučili tudi nekaj novega in predvsem uporabnega za vsakdanje življenje.