Naslovnica / ŠPORT / Tradicionalna veteranska tekma Vrhpolje : Stranje

Tradicionalna veteranska tekma Vrhpolje : Stranje

V soboto, petega junija, je na košarkarskem igrišču na Vrhpolju potekala veteranska tekma med ekipama Vrhpolj in Stranj. Dogodek je bil izveden že četrto leto zapored, zato ga lahko imenujemo s pridevnikom tradicionalni!

Pričetek tekme je bil zaradi uničene košarkarske table teden dni pred pričetkom skorajda odpovedan, vendar smo s pomočjo Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter posredovanjem kamniškega župana Mateja Slaparja (zahvala), le uspeli in tri dni pred napovedanim dogodkom dobili novo tablo, ki smo jo v lastni režiji tudi zmontirali.

 

V vročem sobotnem dopoldnevu se je tekma pričela. Gostujoča ekipa Stranj v postavi M. Balantič, Urankar, Kovač, Zrilić, T. Kladnik, Humar,  Levec ter Cerar je začela zelo silovito ter hitro pridobivala prednost. Po prvem polčasu je bilo stanje na semaforju 24: 30 za ekipo Stranj. Tretja četrtina je bila dokaj izenačena, v zadnjem delu tekme pa je narasla prednost gostujoče ekipe, ki jo domača ekipa v postavi Mikuž, Ličen, Reisner, Obolnar, Švajger, Grebenc in J. Balantič ni uspela obrniti in spremeniti v svojo korist. Pa čeprav so se igralci še tako trudili ali se jezili na delilca pravice Narobeta, je bil končni rezultat 60:77 za gostujočo ekipo iz  Stranj, ki tako po štirih medsebojnih tekmah vodi z rezultatom s 3:1 v zmagah.

Po končani tekmi smo igralci nadaljevali druženje ob dobri hrani in pijači ter se že dogovorili za termin tekme v naslednjem letu.

Hvala glavnemu sponzorju Radenska d.o.o., glavnemu pekaču dobrot iz žara Svetcu ter vsem ostalim, ki so kakorkoli pomagali, saj brez njih tekme ne bi bilo.

Janez Balantič