Naslovnica / Črna kronika / Tragedija pri Topolah: Pretreseni gasilci so v gorečem avtu našli zoglenelo truplo

Tragedija pri Topolah: Pretreseni gasilci so v gorečem avtu našli zoglenelo truplo

V nočnem požaru osebnega vozila, ki je bilo parkirano na poljski poti pri Topolah, je življenje izgubil moški srednjih let.

Danes zjutraj, okoli 2.45, so bili gasilci obveščeni, da v bližini Topol gori osebno vozilo, ki je bilo parkirano na poljski poti ob avtobusni postaji, gasilci pa so ob prihodu na kraj oz. gašenju vozila pretreseni ugotovili, da se v gorečem vozilu nahaja tudi preminula oseba.

Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Mengeš, Loka pri Mengšu in Topole so požar uspeli razmeroma hitro pogasiti že ponoči, medtem ko se je podrobna policijska oziroma forenzična preiskava okoliščin dogodka, ob tehnični pomoči gasilcev PGD Kamnik in Mengeš, nadaljevala še danes zjutraj in dopoldan.

V požaru parkiranega vozila, do katerega je, po prvih in še neuradnih podatkih, predvidoma prišlo na motorju avtomobila, je življenje izgubil moški srednjih let. Identiteta preminulega, spričo zoglenelih posmrtnih ostankov še ni dokončno potrjena, saj je potrebno počakati na dokončne rezultate medicinske oz. sodne obdukcije, po naših (neuradnih) informacijah, pa naj bi šlo domnevno za 46-letnega moškega z območja Rašice.

 

Zaenkrat prav tako še ni znano kaj botrovalo smrti in okoliščinam požara vozila, po prvih podatkih Policijske uprave Ljubljana pa so policisti, ki proučujejo okoliščine tragičnega dogodka, tudi s pomočjo obdukcije, že izključili možnost kaznivega dejanja.