Naslovnica / Črna kronika / Tragedija v Komendi: Kolesar je umrl pod kolesi tovornjaka

Tragedija v Komendi: Kolesar je umrl pod kolesi tovornjaka

V Komendi je v popoldanskih urah prišlo do tragične prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 64-letni kolesar, policisti pa nadaljujejo preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Danes popoldne, nekaj pred 16. uro, je v Komendi prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena 64-letni kolesar in 37-letni voznik tovornega vozila za prevoz betona, kolesar pa je v prometni nesreči umrl.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je bilo ugotovljeno, da je kolesar vozil ob desnem robu Glavarjeve ceste v Komendi, vzporedno z njim pa je vozil 37-letni voznik tovornega vozila.

Oba sta vozila po Glavarjevi cesti iz smeri Most proti centru Komende, pri čemer je voznik tovornega vozila  je v križišču zavil v eno izmed ulic na desni, ob tem pa trčil v kolesarja in ga prevozil, kolesar pa je ob tem dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Foto: PGD Moste

Na pomoč poškodovanemu in nezavestnemu kolesarju so najprej priskočili sokrajani, ki so kolesarja izvlekli izpod tovornjaka in ga pričeli oživljati, z oživljanjem pa so, tudi z uporabo defibrilatorja, vse do prihoda ekipe NMP Kamnik, nadaljevali tudi gasilci PGD Moste in Kamnik. Ves  trud pa je bil žal zaman, saj so bile kolesarjeve poškodbe prehude.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, policisti, ki so opravili ogled, pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil, in sicer zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O vseh ugotovitvah policistov bo obveščeno pristojno tožilstvo.