Naslovnica / Črna kronika / Tragedija v Mengšu: Pes, ki je usodno poškodoval 8-letno deklico, je bil priklenjen na verigi

Tragedija v Mengšu: Pes, ki je usodno poškodoval 8-letno deklico, je bil priklenjen na verigi

V tragični nesreči, do katere je včeraj popoldne prišlo v Mengšu, se je 8-letna deklica približala večjemu psu, ki  je bil na dvorišču privezan na verigi, pri čemer jo je pes napadel in usodno poškodoval, tako da je deklica, kljub hitri pomoči, umrla na kraju dogodka.

Včeraj popoldne, nekaj pred 17. uro, so bili policisti obveščeni, da je v Mengšu pes napadel otroka. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti zaenkrat ugotovili, da se je 8 letnica na dvorišču stanovanjske hiše, ki je sicer ograjeno z ograjo, vendar so bila dvoriščna vrata odprta, približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo.

Pes je pri tem pes deklico napadel in ogrizel, kljub pomoči odrasle osebe, ki je prišla na kraj in psa odstranila in poklicala reševalce ter kljub hitri zdravniški pomoči, pa je 8-letna deklica, žal, zaradi hudih poškodb umrla na kraju dogodka.

Kot so še sporočili s PU Ljubljana, so policisti opravili ogled kraja dogodka, zaenkrat pa še zbirajo obvestila zaradi suma morebitnega kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.