Naslovnica / Črna kronika / Tragedija v Zakalu

Tragedija v Zakalu

Gasilci so v notranjosti gorečega čebelnjaka v Zakalu našli posmrtne ostanke preminule osebe.

Danes, okoli 10.45, so bile kamniške urgentne službe obveščene, da v Zakalu gori manjši lesen objekt oz. čebelnjak, v katerem naj bi se predvidoma nahajala tudi oseba.

Na kraju požara so posredovali gasilci PGD Kamniška Bistrica, Kamnik in Šmarca, ki so plamene najprej omejili ter pred ognjem obvarovali bližnji stanovanjski objekt, po dobri uri gašenja, pri katerem jih je, v enem izmed bolj odročnih in hribovitih zaselkov v kamniški občini oviralo pomanjkanje vode, ki jo je bilo po ozki, ovinkasti in strmi cesti potrebno dovažati z gasilskimi cisternami, pa tudi dokončno pogasili.

Ko so gasilci v goreči čebelnjak slednjič lahko varno vstopili, se je na žalost izkazalo, da je bila bojazen domačih in bližnjih sosedov, da se je v času požara v objektu nahajala tudi oseba, izkazala za utemeljeno, saj so bili v notranjosti pogorelega objekta najdeni posmrtni ostanki moškega, ki mu žal, kljub prisotnosti ekipe Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, ni bilo več moč pomagati.

Okoliščine in vzroke požara ter smrti pokojne osebe zaenkrat še niso znani, ko bo gasilska intervencija zaključena, pa jih bodo, s podrobno kriminalistično oz. forenzično preiskavo, poskušali raziskati policisti oz. kriminalisti.