Naslovnica / ŠPORT / Trasa dobrodelnega teka Wings for life World run bo potekala tudi skozi Kamnik

Trasa dobrodelnega teka Wings for life World run bo potekala tudi skozi Kamnik

Eden največjih športno-dobrodelnih dogodkov na svetu, ki je namenjen zbiranju sredstev za raziskave poškodb hrbtenjače, bo letos potekal že petič. Tek, katerega kar 100 odstotkov startnin je namenjenih v dobrodelne namene, bo letos potekal, 8. maja 2022, in sicer v živo v osmih različnih državah, del trase teka pa bo potekal tudi prek Kamnika.

Možno bo sodelovati v teku tudi preko aplikacije, kjer število že presega 40.000 tekmovalcev iz celega sveta. Start slovenskega teka bo v Ljubljani ob 13. uri, zasledovalno vozilo pa bo na pot krenilo 30 minut kasneje.

Tekmovanje Wings for life World run je drugačno, ker si tekači lahko sami izberejo razdaljo, ki jo bodo pretekli. Namesto, da bi tekli do vnaprej določenega cilja, pravzaprav bežijo pred zasledovalnim vozilom. Teka se lahko udeležijo vsi, od rekreativcev do maratoncev, znanih osebnosti in tistih, ki le želijo narediti nekaj dobrega. Prijave še vedno potekajo na spletni strani Wings for life World run.

Tudi letos bodo tekači pritekli vse do občine Kamnik. Tek z razgledom na Kamniško-Savinjske Alpe bo zagotovo dobra spodbuda za vse, da se potrudijo priti tako daleč. Pot bodo, ob bučni spodbudi gledalcev nadaljevali mimo Malega gradu, po starem mestnem jedru Šutne in naprej, dokler jih ne bo dohitela ciljna črta.

Vabljeni vsi, da preživite prvo majsko nedeljo v Kamniku in se brezplačno zapeljete s turističnim avtobusom Kamnik Bus. Pridružite se nam na Glavnem trgu v Kamniku, kjer bomo skupaj glasno spodbujali prihod prav vseh tekačic in tekačev dobrodelnega teka!

Pija Zalokar,
Timing Ljubljana

Popolna zapora cest in javnih prometnih površin
v nedeljo, 8. maja 2022, od 14. ure do 15.30

Društvo TIMING LJUBLJANA skupaj s podjetjem ROISS organizira športno prireditev Tek/Wings for life World Run, 8. maja 2022, od 14. do 15.30 ure, ki se bo odvijala tudi na območju občine Kamnik.

Organizator bo izvedel popolno zaporo cest in javnih prometnih površin s prometno signalizacijo, policisti in reditelji kot sledi:

  • Delna zapora LZ 160541 Maistrova – Glavni trg – Medvedova – Fužine (od regionalne ceste do hotela Malograjski dvor),
  • Popolna zapora LZ 160541 Maistrova – Glavni trg – Medvedova – Fužine (od hotela Malograjski dvor do Tomšičeve),
  • Popolna zapora LK 160831 Šutna – Glavni trg,
  • Popolna zapora LC 160011 Podgorje – Kamnik (od Šolske ulice do Kranjske ceste),
  • Popolna zapora parkirišča na Glavnem trgu (do Prešernove ulice).

Zapore cest se izvedejo 8. maja 2022, od 14. ure do 15.30, zapora parkirišča na Glavnem trgu pa 8. maja 2022, od 7. do 15. ure.